BACK TO
TOP
Δικαιώματα

Μόνο φιλόδοξα σχέδια για νέους αγρότες θα πληρώνει η ΕΕ

Προαπαιτούμενο για τις χρηματοδοτήσεις της νέας ΚΑΠ είναι στα διαχειριστικά σχέδια των κρατών μελών να υπάρχει ξεκάθαρη μέριμνα για την προσέλκυση νέων αγροτών με μέτρα που δεν θα εγκαταλείπονται μετά την είσπραξη του πριμ της πρώτης εγκατάστασης.

hogan_debate_new

Πέτρος Γκόγκος

10
0

Αυτό κατέστησε σαφές αρμόδιος για την γεωργία κοινοτικός επίτροπος Φιλ Χόγκαν σε ένα αγροτικό φόρουμ στο Λίμερικ της Ιρλανδίας, τονίζοντας πως «τα κράτη μέλη δεν θα λάβουν έγκριση των σχεδιασμών τους υπό την μελλοντική ΚΑΠ, και οι αγρότες δεν θα πάρουν τα χρήματά τους, εκτός και αν οι κυβερνήσεις εφαρμόσουν ένα πολύ φιλόδοξο πρόγραμμα σχετικά με την ενίσχυση των προσπαθειών νέων ανθρώπων που θέλουν να ασχοληθούν με την πρωτογενή παραγωγή είτε έμμεσα, είτε άμεσα».

Ο ίδιος επανέλαβε πως είναι «απαράδεκτο το γεγονός ότι μόλις το 6% των Ευρωπαίων αγροτών έχουν ηλικία κάτω από τα 40 έτη», συμπληρώνοντας πως προτεραιότητα της επερχόμενης ΚΑΠ θα είναι η υποστήριξη των νέων αγροτών. Ακόμα αναφέρθηκε στο σχέδιο πρόωρης συνταξιοδότησης αγροτών, υποστηρίζοντας πως «πάντα θεωρούσα τα 56 έτη μικρή ηλικία για να συνταξιοδοτηθεί κανείς, ενώ το σχέδιο δεν έφερε τα επιθυμητά αποτελέσματα. Δουλεύουμε σε ένα σχέδιο  το οποίο θα είναι πιο λογικό και θα δίνει αγρότες ένα μπόνους όταν συνταξιοδοτούνται με την προϋπόθεση ότι θα δίνουν την δυνατότητα στους διαδόχους τους να ασχοληθούν πιο ενεργά με την γεωργία».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία