BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Το  «ατρόμητο κορίτσι» επέστρεψε στην Wall Street

Με το «ατρόμητο κορίτσι» γέμισαν οι οθόνες στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης. Το άγαλμα με τον ονομασία αυτή  είχε τοποθετηθεί μπροστά από τον ταύρο του χρηματιστηρίου για περιορισμένο χρονικό διάστημα. Όμως ο κόσμος το λάτρεψε και η έκθεσή του έγινε μόνιμη, το μόνο πρόβλημα ήταν να βρεθεί νέο μέρος να τοποθετηθεί. Τελικά η νέα της στέγη έγινε είσοδος ακριβώς μπροστά στην είσοδο του Χρηματιστηρίου.

new_york_xrimatistirio

15
0

Το μπρούτζινο «Ατρόμητο Κορίτσι» εγκαταστάθηκε τον Μάρτιο του 2017 έξω από τη Γουόλτ Στριτ είχε υποτίθεται έναν στόχο: να αναστατώσει, έστω και για λίγο, έστω και για την Ημέρα της Γυναίκας (8 Μαρτίου 2017), τον «ταύρο» -αυτό που συμβολίζει- απέναντί της. Το πέτυχε.

Ο γλύπτης του «Μαινόμενου Ταύρου» έγινε έξω φρενών. Γιατί  η ατραξιόν έξω από το Μπόουλινγκ Γκριν Παρκ στο Μανχάταν δεν ήταν πλέον ο άγριος ταύρος του αλλά το αθώο, θαρραλέο κορίτσι. Μάλιστα θεώρησε ότι ο ταύρος του ήταν πλέον ο «κακός».  Όταν ανακοίνωσε ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλάζιο ότι το κορίτσι «που εμπνέει συζητήσεις για την ενδυνάμωση των γυναικών και αποτυπώνει μία ιστορική στιγμή» θα παραμείνει εκεί, απέναντι από τον ταύρο, έναν ολόκληρο χρόνο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2018, ο Αρτούρο ντι Μόντικα δεν άντεξε, έπρεπε να αντιδράσει. Κατηγόρησε τις δημοτικές Αρχές της Νέας Υόρκης ότι η τοποθέτηση του νέου γλυπτού παραβιάζει τα πνευματικά δικαιώματά του, «χαλάει τη δημιουργική δυναμική του έργου του».

Πηγή: kathiomerini.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία