BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Ρεκόρ δανεισμού στη βιβλιοθήκη της Βέροιας

Έχουν κάθε λόγο να υπερηφανεύονται οι κάτοικοι της πόλης καθώς η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας, κόντρα σε αυτούς που υποστηρίζουν ότι το καλοκαίρι διαβάζουμε λιγότερο, έκανε και φέτος ρεκόρ δανείζοντας στους μικρούς και μεγάλους βιβλιόφιλους χιλιάδες βιβλία.

IMG_1010

5
0

«Ρεκόρ δανεισμών βιβλίων και άλλου υλικού σημειώθηκε τον Ιούλιο του 2019 στη βιβλιοθήκη μας. Το μήνα αυτό, οι αναγνώστες μας δανείστηκαν 14.266 τεκμήρια. Σας ευχαριστούμε πολύ για την εμπιστοσύνη, την αγάπη, την καλή σας κουβέντα, την υποστήριξη» γράφει η ανακοίνωση της Βιβλιοθήκης.

Η Ασπασία Τασιοπούλου, "ψυχή της βιβλιοθήκης" γράφει: «Με μεγάλη χαρά και υπερηφάνεια μοιράζομαι μαζί σας αυτό τον αριθμό. Η Βέροια, με τους 43.000 κατοίκους, δεν είναι απλά μία όμορφη πόλη, με σημαντικά ιστορικά μνημεία, εξαιρετικά μουσεία, καλό φαγητό και ευγενικούς ανθρώπους. Σε μία εποχή που το κινητό τηλέφωνο για πολλούς έχει γίνει "προέκταση του χεριού τους" η Δημόσια Βιβλιοθήκη της πόλης κατάφερε και δάνεισε τον Ιούλιο του 2019, 14.266 βιβλία και άλλο υλικό.

Η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας είναι ένα φαινόμενο. Επισκέπτες και κάτοικοι το θεωρούν στολίδι της πόλης.To 2010 βραβεύτηκε με το Βραβείο «Πρόσβαση στη Μάθηση» (AccesstoLearningAward- ATLA) από το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates για τη δημιουργική χρήση των υπηρεσιών πληροφόρησης και τεχνολογίας για την ικανοποίηση των οικονομικών, εκπαιδευτικών και πολιτιστικών αναγκών

Κύριος σκοπός της είναι να ψυχαγωγεί και να επιμορφώνει τους χρήστες της, να τους παρέχει υπηρεσίες και πηγές πληροφόρησης που θα καλύπτουν τις ανάγκες για πληροφόρηση και έρευνα και παράλληλα, να προωθεί τον πολιτισμό και την αγάπη για το βιβλίο και για τη βιβλιοθήκη.

Η συλλογή της αποτελείται από ιστορικό υλικό του τόπου και της περιφέρειας, χρήσιμο για κάποιον ερευνητή και από τεκμήρια που καλύπτουν όλες τις επιστήμες και τα θεματικά πεδία που μπορεί να απασχολούν κάποιον. Περιλαμβάνει πάνω από 100.000 τόμους βιβλίων (50.000 από αυτούς είναι καταχωρημένοι σε ηλεκτρονική μορφή) καθώς και οπτικοακουστικό υλικό (VHS, DVD, CD-ROM, DVD-ROM, CD μουσικής). Μέλος της βιβλιοθήκης μπορεί να γίνει κάθε πολίτης του νομού Ημαθίας με τη προσκόμιση της αστυνομικής του ταυτότητας, ενώ για τα παιδιά του Δημοτικού σχολείου είναι απαραίτητη η παρουσία του κηδεμόνα για την έκδοση της κάρτας μέλους.

Το 2009 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη της Βέροιας ξεκίνησε τη λειτουργία του νέο της παιδικού τμήματος με το όνομα "Τα Μαγικά Κουτιά". Τη κατασκευή του νέο παιδικού τμήματος χρηματοδότησε το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος.

 

Πηγή: thetoc.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία