BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Χωρίς οινική κουλτούρα οι Βρετανοί καταναλωτές

Εφόσον δεν έχουν μονοπώλιο, οι λάτρεις του κρασιού στο Ηνωμένο Βασίλειο έχουν μεγάλα κενά, για τον κόσμο του κρασιού.

uk_wine

10
0

"Ενώ οι Βρετανοί καταναλώνουν 22 εκατομμύρια μπουκάλια κρασιού ετησίως, φαίνεται ότι υπάρχει ένα χάσμα μεταξύ του αγαπημένου ποτού τους και της γνώσης που έχουν γι 'αυτό", επισημαίνει ο εκπαιδευτικός οργανισμός Wine & Spirit Education Trust (WSET ), ο οποίος έκανε έρευνα περίπου 1.500 Άγγλους ενήλικες (τον περασμένο Αύγουστο από την Ginger Research).

Το ένα τέταρτο των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι δεν έχουν γνώση γύρω από τον οίνο*, είναι πιθανόν να μην γνωρίζουν τι σημαίνει terroir: το 30% θεωρεί ότι είναι ένα είδος γαλλικής ταινίας τρόμου και το 28% πιστεύουν ότι είναι ράτσα σκύλου. Το 34% συνδέει τη λέξη με τον κόσμο του κρασιού. Η έκφραση «έχει φελλο» είναι επίσης αινιγματική, το 37% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι είναι κομμάτια από φελλό που πέφτουν στο μπουκάλι. Η ονομασία προέλευσης Sauternes είναι γνωστή από το 43% των ερωτηθέντων, το 29% όμως πιστεύουν ότι είναι πορτοκαλί χρώμα, το 20% πιστεύουν ότι είναι παραθαλάσσιο θέρετρο και το 7% θεωρούν ότι είναι πλανήτης του ηλιακού συστήματος.

Στην πράξη, το ένα τρίτο των βρετανών καταναλωτών αναγνωρίζουν ότι αγοράζουν ένα μπουκάλι κρασί από την ελκυστικότητα του σήματος. Το 10% παρακινούνται για την αγορά τους από τον "αριστοκρατικό" ήχο της λέξης cuvée. Αν και το 51% των ερωτηθέντων θέλει να μάθει περισσότερα για το κρασί, το 34% δεν γνωρίζει από πού να ξεκινήσει, το 28% κρίνει από την αρχή ότι το θέμα είναι πολύ περίπλοκο και το 17% υποστηρίζει ότι είναι "τραυματισμένο από ένα επιτηδευμένο sommelier ".

*: 8% εκτιμούν ότι έχουν καλή γνώση και 12% ότι ξέρουν να διαλέξουν από μια λίστα κρασιών. Το 13% ισχυρίζονται ότι μπορεί να παραπλανηθούν, χωρίς να έχουν τις λιγότερες γνώσεις.

 

Πηγή: ΚΕΟΣΟΕ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία