BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Εργάτης λύνει το μυστήριο κλεμμένου πίνακα του Κλιμτ

Το μυστήριο με χαμένο πορτρέτο του Γκούσταφ Κλιμτ, που είχε κλαπεί πριν από περίπου 23 χρόνια από μια γκαλερί τέχνης στην Piacenza της βόρειας Ιταλίας, φαίνεται να λύθηκε εν μέρει με τον πιο απροσδόκητο τρόπο.  

1577858_klimt

20
0

Κανείς δεν πίστευε πως το κλεμμένο αριστούργημα αξίας 60 εκ. ευρώ θα βρισκόταν ξανά, αλλά ένας εργαζόμενος που καθάριζε τον κισσό από τον τοίχο της γκαλερί Ricci Oddi όπου είχε κλαπεί, ανακάλυψε ένα μεταλλικό πλαίσιο. Κάτω από αυτό βρισκόταν μια εσοχή, εντός της οποίας υπήρχε μια μαύρη τσάντα που περιείχε το αριστούργημα του ζωγράφου.  

Mέσα σε αυτή την κρύπτη σε ένα τοίχο μάλλον κρυβόταν εδώ και χρόνια το κλεμμένο αριστούργημα του Κλιμτ  

Για την ώρα το έργο ελέγχεται για να διαπιστωθεί αν είναι το αυθεντικό, αλλά ο διευθυντής της γκαλερί Massimo Ferrari είναι σίγουρος ότι πως πρόκειται για το πρωτότυπο. Η αστυνομία διερευνά το κατά πόσον οι κλέφτες είχαν αφήσει το έργο κρυμμένο με σκοπό να επιστρέψουν και να το αφαιρέσουν, όταν η προσοχή των μέσων ενημέρωσης θα είχε πάψει να επικεντρώνεται σε μια από τις πιο διάσημες κλοπές τέχνης εδώ και χρόνια.  

Ο πίνακας του Κλιμτ εκλάπη στις 22 Φεβρουαρίου 1997 από τη σύγχρονη γκαλερί τέχνης Ricci-Oddi εν μέσω προετοιμασιών για μια ειδική έκθεση με στόχο να παρουσιαστεί το «Πορτρέτο Μιας Κυρίας». Οι δράστες είχαν ρίξει την κορνίζα του πίνακα από την οροφή του κτιρίου της γκαλερί, σε μια προσπάθεια να δείξουν ότι η διάρρηξη είχε γίνει από τον φεγγίτη, κάτι που όμως δεν θα μπορούσε να είχε συμβεί, καθώς ο φεγγίτης ήταν πολύ μικρός για να χωρέσει τον πίνακα, όπως γράφει το BBC.      

Ο εργαζόμενος που βρήκε τον πίνακα, αρχικά σκέφτηκε ότι η μαύρη τσάντα ήταν απλώς σκουπίδια και η έκπληξή του ήταν μεγάλη όταν αντίκρισε το έργο. Τώρα μια ομάδα εμπειρογνωμόνων θα χρησιμοποιήσει επιστημονικές αναλύσεις για να εξετάσει εάν είναι το γνήσιο έργο και εάν έχει πραγματικά περάσει τα τελευταία 22 χρόνια κρυμμένο σε μια τρύπα στον τοίχο.   Το «Πορτρέτο μιας Κυρίας» φιλοτέχνησε  ο βιεννέζος καλλιτέχνης Γκούσταβ Κλιμτ προς το τέλος της ζωής του μεταξύ 1916 και 1917.


Πηγή: www.lifo.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία