BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Παγκόσμια Ημέρα για τη γοητευτική ποικιλία Grenache

Η τρίτη Παρασκευή κάθε Σεπτεμβρίου σηματοδοτεί το International #GrenacheDay - μια διαδικτυακή παγκόσμια εκδήλωση που γιορτάζει την περίπλοκη και ενδιαφέρουσα ποικιλία σταφυλιών γνωστή ως Γκρενάς.

depositphotos_52731595-stock-photo-glass-of-red-wine-in

110
0

Το Γκρενάς (Grenache) κάνει τα καλύτερα κρασιά ακόμα καλύτερα, τα ροζέ να κοκκινίζουν ενώ στέκεται και από μόνο του ως ένα βελούδινο κρασί που εκφράζει το βαθύ ριζωμένο terroir και μια καλή γεύση στο στόμα σε κάθε γουλιά.

#GrenacheDay είναι Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου σε όλο τον κόσμο. Γίνετε Grenachista και γίνετε μέλος της παγκόσμιας γιορτής του Great Grape of Grenache.

Εδώ και πάνω από δέκα χρόνια, η ένωση Γκρενάς προωθεί και εφιστά την προσοχή στο μεγάλο σταφύλι της ποικιλίας. Την τελευταία δεκαετία, η ένωση Γκρενάς διοργάνωσε το #GrenacheDay, μια διεθνή εκδήλωση που εμπνέει χιλιάδες πρωτοβουλίες σε οινοποιεία, εστιατόρια, καταστήματα και ιδιωτικές κατοικίες σε περισσότερες από 30 χώρες και ενθαρρύνει τους θαυμαστές σε όλο τον κόσμο να φορούν πολύχρωμα ρούχα για να γιορτάσουν την ποικιλομορφία του κρασιού. Κάθε χρόνο οι "Grenachistas" δημοσιεύουν, μοιράζονται posts, tweetσ, μιλώντας και πρωτίστως πίνοντας το Γκρενάς με φίλους που αλληλεπιδρούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Φέτος ο καθένας χρειάζεται μια απόδραση από τα νέα και τη «νέα κανονικότητα», που έχει διαμορφωθεί, και μπορεί να εμπνευστεί από το #GrenacheDay συμμετέχοντας σε μια διαδικτυακή εκδήλωση αφιερωμένη στο Γκρενάς, που συμπεριλαμβάνει εξ αποστάσεως γευσιγνωσίες μέσω της εφαρμογής Zoom , εικονικές περιηγήσεις σε οινοποιεία και μαθήματα από τους ειδήμονες στο χώρο του κρασιού.

Ανοίξτε ένα μπουκάλι στο σπίτι και μοιραστείτε τη στιγμή στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή υποστηρίξτε τις τοπικές επιχειρήσεις αγκαλιάζοντας υπεύθυνα τις κοινωνικές εμπειρίες γευσιγνωσίας.

Το Γκρενάς, το οποίο είναι επίσης γνωστό ως Garnacha, Cannonau, Alicante και Garnaxta, φυτεύεται σε 6 από τις 7 ηπείρους και είναι ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα σταφύλια στον κόσμο.

Συνήθως, αυτή η ποικιλία σταφυλιών φέρνει νότες βατόμουρου και φράουλας, μερικές φορές με υπαινιγμούς λευκής πιπεριάς δημιουργώντας πολλά από τα καλύτερα ροζέ κρασιά. Το Γκρενάς αναδεικνύει υπέροχα κρασιά με βαθιά πολυπλοκότητα, όπως το Châteauneuf-du-Papes (συνήθως 80% Grenache), και είναι απαραίτητο για τα blends του GSM (Grenache-Syrah-Mourvedre).

Ο μακροχρόνιος οινοποιός της Grenache, ο Doug Margerum της Margerum Wine Company καυχιέται: "Η Grenache είναι ο μεγαλύτερος ηθοποιός στη σκηνή του κρασιού για το τέλειο γεύμα: ξηρό τραγανό Grenache Rosé για να ξεκινήσετε, πολυτελές λευκό Grenache και blends Γκρενάς και τελειώνοντας με τον πιο γλυκό ρόλο του ως επιδόρπιο».

Σύμφωνα με τον συνιδρυτή της #GrenacheDay, Nicole Rolet των κρασιών Chêne Bleu, "Το σταφύλι Grenache είναι σούπερ σταρ ανάμεσα στις ποικιλίες σταφυλιών για την ευελιξία, την πολυτελή γεύση και την ικανότητά του να ανυψώνει οποιοδήποτε γεύμα με την πλούσια πολυπλοκότητά του. Απολαύστε εκλεκτό κρασί, είναι μια απόλαυση να αφιερώσετε λίγο χρόνο για να γιορτάσετε τη ζωή σας με ένα υπέροχο μπουκάλι Γκρενάς. "

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία