BACK TO
TOP
Πολιτισμός

Η Μεσογειακή διατροφή άυλη πολιτιστική μας κληρονομιά

«Η μεσογειακή διατροφή, που μοιραζόμαστε οι λαοί που ζούμε στη λεκάνη της Μεσογείου, αποτελεί άυλη πολιτιστική κληρονομιά που έχει καταγραφεί από την UNESCO. Αυτή την πολιτιστική κληρονομιά, τη μεσογειακή διατροφή, τη μεσογειακή δίαιτα, που συνιστούν και όλοι ως την πιο υγιεινή, με αυτές τις γιορτές την αναδεικνύουμε και την προβάλουμε».

Μαξιμος-Τσαριτσανη_4

88
0

Τα παραπάνω τόνισε, μεταξύ άλλων, ο πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος, κατά τον σύντομο χαιρετισμό που κλήθηκε να απευθύνει στην 16η γιορτή πίτας του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης. 

Ο Θεσσαλός πολιτικός, για την οικονομία του χρόνου δεν προέβει σε ιδιαίτερες προσφωνήσεις των επισήμων και χαιρέτησε όλους τους παρευρισκόμενους στο πρόσωπο του Τσαριτσανιώτη Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, στρατηγού Αστέριου Μαντζιώκα, που τίμησε με την παρουσία του την εκδήλωση. Επιπλέον, διαπιστώνοντας την επιτυχία της γιορτής από το μέγα πλήθος του κόσμου που παραβρέθηκε, επεσήμανε ότι «η μεγάλη συμμετοχή μαρτυρά και τη δουλειά που έκανε ο Σύλλογος όλο αυτό το διάστημα, αλλά και το πόσο ανάγκη είχαμε για αυτά τα ανταμώματα. Πόσο ανάγκη είχαμε, μετά τα δύο χρόνια πανδημίας, να ανταμώνουμε και να ξεφαντώνουμε, όπως των Ελλήνων οι κοινότητες ξέρουν να το κάνουν».

Ωστόσο, στάθηκε στην ιδιαίτερη σημασία της γιορτής πίτας του Συλλόγου Γυναικών Τσαριτσάνης καθώς, όπως είπε, «σε αυτές τις συνθήκες πανδημίας, σε αυτές τις συνθήκες παγκοσμιοποίησης, που κάνει θραύση το έτοιμο φαγητό, το fast food, αναζητούμε όλο και περισσότερο τις αυθεντικές, τις γνήσιες συνταγές διατροφής, το σπιτικό φαγητό, το παραδοσιακό φαγητό, τις γεύσεις και τις μυρωδιές του φαγητού του φούρνου της γιαγιάς».

Καταλήγοντας ο Μάξιμος Χαρακόπουλος συνεχάρη το Σύλλογο Γυναικών Τσαριτσάνης και την πρόεδρό του κ. Αφέντη-Μόκκα Ευανθία για την δραστηριότητά του και ευχήθηκε, υγεία, δύναμη και καλή διασκέδαση σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία