BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Κορυφαίος της χρονιάς στο ITF World Champion ο Τζόκοβιτς

O Νόβακ Τζόκοβιτς και η Σιμόνα Χάλεπ αναδείχθηκαν κορυφαίοι της χρονιάς από την παγκόσμια ομοσπονδία του τένις (ITF).

novak-djokovic

7
0

Για 6η φορά στην καριέρα του ο Σέρβος τενίστας κατακτά το συγκεκριμένο βραβείο, απόλυτα δικαιολογημένα μετά το εντυπωσιακό του come back το τελευταίο διάστημα.

Το νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης πανηγύρισε σε δύο εκ των κορυφαίων Grand Slam, στο Wimbledon και στο US Open με αποτέλεσμα να πάρει ξανά το βραβείο από την ITF, όπως είχε κάνει  το 2011, το 2012, το 2013, το 2014 και το 2015, ισοφαρίζοντας το ρεκόρ του Πιτ Σάμπρας.

«Είμαι ευγνώμων που κέρδισα το ITF World Champion για 6η φορά. Είμαι υπερήφανος για αυτό το επίτευγμα μετά απ' όλα όσα πέρασα αυτή τη χρονιά, αλλά ένα μέρος μου πάντα πίστευε πως μπορούσα να επιστρέψω στην κορυφή. Είμαι πολύ ευχαριστημένος που ισοφάρισα το ρεκόρ του Σάμπρας», δήλωσε σχετικά ο Τζόκοβιτς.

Την αντίστοιχη διάκριση στις γυναίκες έλαβε η Σιμόνα Χάλεπ, για πρώτη φορά στην καριέρα της. Η Ρουμάνα πρωταθλήτρια, Νο 1 στον κόσμο, αναδείχθηκε «ITF Women's World Champion» για το 2018, μετά από την καταπληκτική της χρονιά, η οποία συνοδεύτηκε από τον πρώτο της Grand Slam τίτλο στο Roland Garros.

Την περασμένη σεζόν βρισκόταν και πάλι στο Νο 1 της παγκόσμιας κατάταξης, αλλά το βραβείο της κορυφαίας της σεζόν είχε απονεμηθεί στην Γκαρμπίνε Μουγκουρούθα από την Ισπανία. «Είναι μεγάλη τιμή. Είχα μια απίθανη χρονιά, κέρδισα το πρώτο μου Grand Slam στο Roland Garros και τερμάτισα στο Νο. 1 του κόσμου. Το να αναγνωρίζεται η χρονιά μου μ' αυτόν τον τρόπο, είναι στ' αλήθεια ξεχωριστό», τόνισε μεταξύ άλλων η Χάλεπ.

Πηγή: naftemporiki.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία