BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Για πρώτη φορά στον 3ο γύρο του Roland Garros ο Στέφανος Τσιτσιπάς

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς προκρίθηκε για πρώτη φορά στην καριέρα του στον τρίτο γύρο του Roland Garros, επικρατώντας με 3-1 σετ του Ούγκο Ντελιέν.

af2b6ffa-tsitsipas-777x437

20
0

Για πρώτη φορά στην καριέρα του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς κατάφερε να πάρει την πρόκριση για τον τρίτο γύρο του Roland Garros. Μετά τον 4ο γύρο στο Wimbledon και τον ημιτελικό στο Australian Open, ο 21χρονος πρωταθλητής μας επιβλήθηκε με 3-1 (4-6, 6-0, 6-3, 7-5) σετ του Βολιβιανού, Ούγκο Ντελιέν στο «Simonne Mathieu» και συνεχίζει την περιπλάνησή του στο χωμάτινο Grand Slam.                         

Ο Τσιτσιπάς χρειάστηκε να κάνει ανατροπή, καθώς έχασε το πρώτο σετ, αλλά στη συνέχεια πήρε τα τρία επόμενα και έφτασε στην πρόκριση στην τρίτη φάση του θεσμού, σε ένα ματς που κράτησε κοντά στις τρεις ώρες. Ο Ντελιέν στάθηκε εξαιρετικά απέναντι στον Έλληνα τενίστα, με τα εκπληκτικά του ντροπ σοτ πήρε ορισμένους τρομερούς πόντους, αλλά στο τέλος δεν άντεξε.

Το πρώτο σετ ξεκίνησε εξαιρετικά για τον Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης, αφού έκανε μπρέικ στο σερβίς του αντιπάλου του, κράτησε το δικό του και προηγήθηκε 2-0. Η συνέχεια όμως δεν ήταν ανάλογη, με τον Ντελιέν να βρίσκει τις κατάλληλες απαντήσεις, έκανε δυο μπρέικ στο σερβίς του Τσιτσιπά και πήρε το σετ με 6-4 γκέιμ, παίρνοντας το προβάδισμα και την ψυχολογία.

Ο Τσιτσιπάς απάντησε με τρόπο εμφατικό στο δεύτερο σετ, το οποίο κατέκτησε με 6-0, σπάζοντας τρεις φορές το σερβίς του Ντελιέν, ενώ πήρε και το τρίτο με 6-3 γκέιμ, προηγούμενος με 2-1 σετ. Πλέον, το μομέντουμ είχε αλλάξει και όλα έδειχναν να παίρνουν τον δρόμο τους υπέρ του πρωταθλητή μας.

Στο τέταρτο κομμάτι του αγώνα, οι δυο τους πήγαιναν μαζί ως το 4-4, ο Τσιτσιπάς έκανε το 5-4, ενώ στο δέκατο γκέιμ προηγήθηκε 0-40, έχοντας τριπλό ματς πόιντ. Ο Ντελιέν πήρε πέντε σερί πόντους και ισοφάρισε 5-5. Το ενδέκατο γκέιμ πήγε με συνοπτικές διαδικασίες στον Έλληνα τενίστα, ο οποίος τελείωσε το σετ με μπρέικ στο σερβίς του Βολιβιανού, πανηγυρίζοντας έξαλλα την πρόκριση. Pεριμένει πλέον την αναμέτρηση Ρομπέρτο Καρμπάλες Μπαένα - Φίλιπ Κράινοβιτς για να μάθει τον επόμενο αντίπαλό του.

Πηγή:sport24.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία