BACK TO
TOP
Αθλητισμός

Με αφετηρία την Αθήνα, ταξίδι με ένα ποδήλατο έως το Τόκιο

Δυο Τσέχοι ποδηλάτες πήραν τη μεγάλη απόφαση να πραγματοποιήσουν ένα ταξίδι… ζωής. Αποφάσισαν να ταξιδέψουν από τη Τσεχία ως το Τόκιο μόνο με το αγαπημένο τους ποδήλατο.

podilates44_-2-

11
0

Με αφετηρία την Αθήνα, την πρωτεύουσα της χώρας όπου γεννήθηκαν οι σπουδαιότεροι αγώνες της Αρχαιότητας, που γίνονταν προς τιμήν του πατέρα των Ολύμπιων θεών Δία, δύο 26χρονοι Τσέχοι αποφάσισαν πριν από λίγες μέρες να ξεκινήσουν ένα ταξίδι για τη μακρινή Ιαπωνία, προκειμένου να παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς του Τόκιο, που θα διεξαχθούν τον προσεχή Ιούλιο.

O  Στέφαν Βάσας (Stefan Vasas) και ο Γιάκουμπ Ντβόρσκι δίπλα στο σύμβολο της Θεσσαλονίκης, τον Λευκό Πύργο, όπου πραγματοποίησαν την πρώτη τους στάση για να διανυκτερεύσουν και να πάρουν μια μικρή γεύση από την πόλη. Το ταξίδι τους άρχισε την 1η Φεβρουαρίου και οι μόνες αποσκευές τους είναι όσες χωράνε τα ειδικά σακίδια που είναι τοποθετημένα στα ποδήλατά τους. Είναι μόνο οι δυο τους αλλά έχουν ένα σημαντικό εφόδιο για να πορευτούν και να αντέξουν: την αισιοδοξία και το χαμόγελο.
Τους δύο ποδηλάτες υποδέχτηκε στη Θεσσαλονίκη η πρόξενος της Τσεχίας Μαργαρίτα Ιγνατίδου. «Είναι χαρά μας που βλέπουμε δυο νέους από την Τσεχία να επιχειρούν αυτό το ταξίδι, το οποίο ξεκίνησε από την Αθήνα και από τη χώρα όπου γεννήθηκαν οι Ολυμπιακοί αγώνες, για να τιμήσουν όπως μας είπαν, τα ολυμπιακά ιδεώδη. Πέρασαν από τη Θεσσαλονίκη, για την οποία είχαν ακούσει πολύ καλά λόγια, τα οποία επιβεβαιώθηκαν, καθώς τους άρεσε πάρα πολύ», είπε η πρόξενος κι ευχαρίστησε την εντεταλμένη σύμβουλο Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Καραγιάννη, που ανταποκρίθηκε στο αίτημα για φιλοξενία των δύο νέων στη Θεσσαλονίκη.

Αυτή τη στιγμή, απέχουν περίπου 170 μέρες μακριά από τον προορισμό τους, το Τόκιο.

Πηγή: thetoc.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία