BACK TO
TOP
Δρώμενα

'Οι πέτρες μιλούν' στην Πύλη του Αδριανού

Astonespeak

61
0

Στα πλαίσια της πολιτιστικής δράσης ‘Οι πέτρες μιλούν’ που διοργανώνει η Ένωση Ξενοδόχων Αθηνών - Αττικής και Αργοσαρωνικού παρουσιάζονται θεατρικά δρώμενα βασισμένα στην αρχαία ελληνική γραμματεία σε μνημεία και αρχαιολογικούς χώρους της Αθήνας.

Πρόκειται για θεατρικές περφόρμανς από νέους ηθοποιούς της Σχολής Δήλος, μέσω των οποίων επιχειρείται η γνωριμία με τον Όμηρο, τον Πλάτωνα, τον Αριστοτέλη, τον Θουκυδίδη, τον Σοφοκλή και τον Αριστοφάνη. 

Τα δρώμενα μπορούν να τα παρακολουθούν ελεύθερα, χωρίς εισιτήριο, πολίτες και επισκέπτες της Αθήνας σε τρεις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά) τις ώρες 11.00 -13.00 από Παρασκευή έως Κυριακή στην Πύλη του Αδριανού τον Σεπτέμβριο. 

Στα δρώμενα ακούγονται αποσπάσματα από τα κείμενα: 

Ομηρικός Ύμνος «Εις Αφροδίτην», μετάφραση Δ. Π. Παπαδίτσας, Ελένη Λαδιά, Εκδόσεις της Εστίας

Σοφοκλή, Αντιγόνη, μετάφραση Νίκος Παναγιωτόπουλος

Αριστοτέλη, Ρητορική, μετάφραση Δ. Λυπουρλής, εκδόσεις Ζήτρος

Πλάτωνα, Συμπόσιο, μετάφραση Σταύρος Τσιτσιρίδης, Ανθολογία Αρχαίας Ελληνικής Γραμματείας, Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας

Θουκυδίδη, Ο Επιτάφιος λόγος του Περικλή, μετάφραση Γιάννης Λιγνάδης

Αριστοφάνη, Λυσιστράτη, μετάφραση Δημήτρης Δημητριάδης, εκδόσεις Νεφέλη

Ομήρου Οδύσσεια, μετάφραση  Δ. Ν. Μαρωνίτης

Τα κείμενα της αρχαίας ελληνικής γραμματείας αποδίδουν σπουδαστές ηθοποιοί της Δραματικής Σχολής Δήλος υπό την σκηνοθετική καθοδήγηση της Έφης Θεοδώρου. 

Ερμηνεύουν: Νέδη Αγαπίου, Γεωργία Ζάχου, Δημήτρης Νάστος, Σταύρια Νικολάου, Σύνθια Ροδοπούλου, Ναρόντ Σαχινιάν, Κωνσταντίνος Σιώζος

Μουσική: Νίκος Πλάτανος

Η Πολιτιστική δράση 'Οι πέτρες μιλούν',  πραγματοποιείται με τη συνεργασία του υπουργείου Τουρισμού και τελεί υπό την αιγίδα του ΕΟΤ, της Περιφέρειας Αττικής, του Δήμου Αθηναίων και του Ξενοδοχειακού Επιμελητήριου Ελλάδας.

Η δράση έχει επίσης την υποστήριξη του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Αθηναίων (ΟΠΑΝΔΑ), της Aegean Airlines και του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών (ΑΙΑ). 

Χορηγοί επικοινωνίας είναι η ΕΡΤ, η ΕRΤ World, το Πρώτο Πρόγραμμα, το Δεύτερο Πρόγραμμα, η Φωνή της Ελλάδας και η Καθημερινή. 

Περισσότερες πληροφορίες στο stonesspeak.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία