BACK TO
TOP
Δρώμενα

Τέχνη από τη Συρία στη Θεσσαλονίκη - Stories Untold II

Ιστορίες ανείπωτες από την εμπόλεμη Συρία διηγούνται ντόπιοι καλλιτέχνες, που επέλεξαν να παραμείνουν και να συνεχίσουν να δημιουργούν στη χώρα τους.

asyria7

0
0

Stories Untold II είναι ο τίτλος της έκθεσης στο γυάλινο κτίριο του Kήπου των Γλυπτών της νέας παραλίας Θεσσαλονίκης και είναι δημιούργημα της εικαστικής πλατφόρμας 'Manas Art Platform' και της συνεργασίας της με φίλους από Ελλάδα, Συρία και Λονδίνο.
Τελεί υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής της Unesco, θα ταξιδέψει στο εξωτερικό, μετά τις στάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, και εντάσσεται στο παράλληλο πρόγραμμα των 53ων Δημητρίων του Δήμου Θεσσαλονίκης.
Στους πίνακες κυριαρχούν έντονα χρώματα, ζωηρές φιγούρες και φωτεινά πορτραίτα. Δεν αποτυπώνεται η φρίκη και το δράμα του πολέμου, αλλά στιγμές της παιδικής ηλικίας, η ενασχόληση με τη μουσική, καθώς και δερβίσηδες ως στοιχείο της ανατολίτικης κουλτούρας. Οι Σύριοι εικαστικοί θέλησαν έτσι να δώσουν μηνύματα αισιοδοξίας και ελπίδας. Ενδιαφέρον παρουσιάζουν τα ξύλινα εκθέματα που θα βρουν οι επισκέπτες. Οι καλλιτέχνες στην περιοχή της Συρίας, αδυνατώντας λόγω κόστους να αγοράσουν καμβάδες, περιμάζεψαν συντρίμμια ξύλου από παράθυρα και πόρτες εκκλησιών και σπιτιών και αποτύπωσαν πάνω σε αυτά τις ιδέες τους. Οι περιοχές από τις οποίες δημιουργούν οι καλλιτέχνες είναι η Δαμασκός, το Χαλέπι και η Μαλούλα.
Η έκθεση θα είναι ανοιχτή στο κοινό μέχρι 14 Οκτωβρίου καθημερινά μετά τις 15:00 το μεσημέρι με ελεύθερη είσοδο.








Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία