BACK TO
TOP
Δρώμενα

Περισσότερες μπύρες από ποτέ στη φετινή 5η Ζυθογνωσία

Την παγκόσμια επανάσταση των μικροζυθοποιών φέρνει για ακόμη μια φορά στην Ελλάδα η μοναδική έκθεση που αφιερώνει όλες τις δυνάμεις της στην μπύρα υψηλής ποιότητας. Πιστή στο μοντέλο που η ίδια δημιούργησε, άλλωστε φέτος βρίσκεται αισίως στην 5η χρονιά της, η έκθεση Ζυθογνωσία, που έρχεται στο Σαββατοκύριακο 13 και 14 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, συνεχίζει να εστιάζει στη δοκιμή και όχι στην κατανάλωση μπύρας, παρουσιάζοντας και φέτος τις καλύτερες μικροζυθοποιίες της Ελλάδας, καθώς και πλήθος ξένων, μαζί με πολλές ζυθικές και όχι μόνο εκπλήξεις.

zithognwsia_2018-logo

12
0

Ετοιμη να δαμάσει την «παθιασμένη» επισκεψιμότητα

Ανάμεσα σε αυτές δύο ηχηρά ονόματα που εμφανίζονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι Dry & Bitter από τη Δανία και Brasserie Saint Germain από τη Γαλλία, έτοιμα να γοητεύσουν τους Έλληνες φίλους του ζύθου. Παράλληλα πολλές ελληνικές μικροζυθοποιίες κάνουν το ντεμπούτο τους στη φετινή έκθεση ενώ οι παλαιότερες φέρνουν μαζί τους νέες ετικέτες μαζί με κλασικές, καθιερωμένες ή και σπάνιες μπύρες. Εξάλλου, η Ζυθογνωσία συγκεντρώνει φέτος και τις περισσότερες μπύρες από ποτέ, πάνω από 150, ενώ και ο εκθεσιακός χώρος είναι κατάλληλα προετοιμασμένος για να δαμάσει την «παθιασμένη» επισκεψιμότητα των προηγούμενων διοργανώσεων.

Να διαδώσει σε όλο τον κόσμο την ελληνική παραγωγή

Πιστή στην παράδοση που η ίδια η έκθεση θεμελίωσε, φέρνει και φέτος στην Ελλάδα δύο κορυφαίους δημοσιογράφους μπύρας, τους πασίγνωστους στο εν λόγω χώρο Roger Protz και Βοris Georgiev, από την Αγγλία και τη Γερμανία, αντίστοιχα, για να ανακαλύψουν την ελληνική παραγωγή και να διαδώσουν τα νέα της στο εξωτερικό. Θα παραμείνουν, μάλιστα, στη χώρα μας περισσότερες ημέρες, ώστε να επισκεφθούν ελληνικές μικροζυθοποιίες.



BBQ του Αμερικανικού Νότου με ειδικό καπνιστήριο για το κρέας

Τελευταίο αλλά εξίσου σημαντικό είναι το απόλυτα ταιριαστό με μπύρα φαγητό της έκθεσης: BBQ του Αμερικανικού Νότου, όπως και πέρυσι, από την καντίνα των Po’Boys, με νέα burgers, τάκος, κρεατικά και συνοδευτικά. Φέτος με ένα επιπλέον εργαλείο, ένα ειδικού σχεδιασμού ξυλόφουρνο (roaster), που αργοψήνει τα κρεατικά πλάι στο επίσης ειδικό καπνιστήριο (smoker), όπου αυτά παίρνουν τον ιδιαίτερο, καπνιστό χαρακτήρα τους. Για τα εκτός φαγητού διαλείμματα ανάμεσα στις δοκιμές μπύρας ενδείκνυνται τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ του The Underdog, από τους πολυβραβευμένους baristas του, ενώ περισσότερες από 100 μπίρες θα διατίθενται προς πώληση στο pop-up ζυθοπωλείο τής Cava di Patsi, στην έξοδο της έκθεσης, για κατανάλωση στο σπίτι.


Η είσοδος στη Ζυθογνωσία, την οποία διοργανώνει η εταιρεία Vinetum, κοστίζει 12€ (ισχύει και για τις δύο ημέρες και περιλαμβάνει εφάπαξ το ποτήρι γευστικής δοκιμής και τον κατάλογο της έκθεσης).
Για περισσότερες πληροφορίες: www.zythognosia.gr




Ραντεβού με το Beer & Brunch

Φυσικά στον δικό του χώρο στο πλαίσιο της 5ης φετινής Ζυθογνωσίας το Beer & Brunch, το μοναδικό ελληνικό περιοδικό για την κουλτούρα της μπύρας, που κυκλοφορεί μαζί με την Agrenda το Σάββατο 13 Οκτωβρίου, θα περιμένει τους αναγνώστες του.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία