Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου στο Ίδρυμα Ευγενίδου

Μία νέα έκθεση με θέμα «Μνήμες Γαίας: Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO Ελλάδας-Κύπρου» διοργανώνεται από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου, σε συνεργασία με τα, και θα φιλοξενείται στο Ίδρυμα Ευγενίδου από την Παρασκευή 12 Οκτωβρίου 2018 έως την Κυριακή 12 Μαΐου 2019.

amnhmesgaias3

0
0

Η έκθεση «μεταφέρει» τους επισκέπτες σε ένα ταξίδι σε νησιωτικές και ορεινές περιοχές με διεθνή αναγνώριση: στη Λέσβο, τον Ψηλορείτη, τη Σητεία, τον Βίκο-Αώο, τον Χελμό-Βουραϊκό και τον Τρόοδο στην Κύπρο.


Εικόνες από μοναδικά γεωλογικά και φυσικά μνημεία, εντυπωσιακά τοπία, απολιθωμένα δάση, φαράγγια, καταρράκτες, σπήλαια, ακτές, κοιλάδες, μαζί με εντυπωσιακά απολιθώματα σπονδυλωτών (όπως δόντια και οστά προγονικών ελεφάντων) και θαλάσσιων οργανισμών (όπως όστρακα και κοράλλια), εντυπωσιακά πετρώματα που γεννήθηκαν στα βάθη του ωκεανού πριν εκατομμύρια χρόνια συνιστούν ένα εικονικό ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο.


Τα Παγκόσμια Γεωπάρκα UNESCO είναι περιοχές που διαθέτουν μνημεία γεωλογικής κληρονομιάς παγκόσμιας αξίας, αποτελούν πολύτιμα αρχεία της ιστορίας της γης και βοηθούν στην κατανόηση και την αντιμετώπιση των σύγχρονων περιβαλλοντικών προβλημάτων και των φυσικών κινδύνων. Αποτελούν τη νεότερη κατηγορία περιοχών που διαθέτουν αναγνώριση από την UNESCO, μετά τα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς και τα Αποθέματα της Βιόσφαιρας.


Το κοινό μπορεί να επισκέπτεται την έκθεση από Τετάρτη έως Παρασκευή, ώρες 17:00-20:00, καθώς και το Σαββατοκύριακο, από τις 11:00 έως τις 20:00.


Από Δευτέρα έως Παρασκευή θα οργανώνονται προγράμματα για μαθητικές ομάδες δημοτικού, γυμνασίων, λυκείων καθώς και για ομάδες φοιτητών και σπουδαστών. Τα προγράμματα ξενάγησης θα διαρκούν 45 λεπτά και θα πραγματοποιούνται καθημερινά (Δευτέρα έως Παρασκευή) ανά μία ώρα, από τις 9:30 έως τις 14:15.


Η είσοδος είναι δωρεάν, όμως είναι απαραίτητη η κράτηση θέσης στο τηλέφωνο 210 94 69 641 (Δευτέρα έως Παρασκευή 9:30-16:30).


Ίδρυμα Ευγενίδου
(Λεωφ. Συγγρού 387, 175 64 Π. Φάληρο, είσοδος από οδό Πεντέλης 11)

Τηλ: 210 9469600

email: info@eef.edu.gr

www.eef.edu.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία