BACK TO
TOP
Δρώμενα

Μαθητές από τον Παναμά φιλοξένησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά

Τη Δευτέρα 14 Ιανουαρίου, πραγματοποιήθηκε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά η τελετή υποδοχής και το καλωσόρισμα των 17 μαθητών και των δύο συνοδών τους από τον Παναμά με αφορμή την έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος που περιλαμβάνει την εκμάθηση ελληνικών, την εξοικείωση των μαθητών με τον ελληνικό πολιτισμό και την ανάδειξη των στενών σχέσεων Ελλάδας και Παναμά, μέσω της ναυτιλίας και της οικονομίας.

asynergasiapanpeiraiapanamamathites

14
0

Στην τελετή συμμετείχαν ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Πειραιά, Καθηγητής Άγγελος Κότιος, ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών και Διεθνών Σχέσεων,  Καθηγητής Παντελής Παντελίδης, ο Αν. Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, κ. Δημήτριος Πλευράκης, η Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, κα  Christine Liakopulos de Papadikis, ο αντιδήμαρχος Πειραιά, κ. Ανδρέας Βεντούρης, η Γενική Διευθύντρια Πανεπιστημίου Πειραιά, Πόπη Βασιλειάδου, ο Σύμβουλος Δημάρχου Πειραιά, Γεράσιμος Αγγελετάκης. Εκ μέρους της Ελληνογαλλικής σχολής  Jeanne d' Arc του Πειραιά, η Γυμνασιάρχης κα Αγγελική Βώκου και η αδελφή Αικατερίνη Περρή. Η κα Νίκη Οικονόμου, Μορφωτική ακόλουθος της Πρεσβείας του Παναμά στην Ελλάδα, ο Καθηγητής του Τμήματος Ναυτιλιακών Σπουδών, κ. Στράτος Παπαδημητρίου και η κα Έλενα Μουρελάτου, εκπρόσωπος του Odysseus & Athena Institute.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην ενίσχυση των δεσμών των Ελλήνων ομογενών 4ης γενιάς του Παναμά με την Ελλάδα, στην ανάδειξη της διμερούς συνεργασίας των δύο χωρών και στην ενδυνάμωση της διαπολιτισμικής συνεργασίας ελληνικών φορέων με φορείς και εκπαιδευτικά ιδρύματα του εξωτερικού.

Οι μαθητές που συμμετέχουν στο πρόγραμμα θα έχουν τη δυνατότητα μέσα από ένα ειδικά σχεδιασμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με πολυθεματικές εκπαιδευτικές ενότητες και ψυχαγωγικές/εκπαιδευτικές δραστηριότητες να μελετήσουν τον ελληνικό πολιτισμό και να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους στα επιστημονικά πεδία της ιστορίας, της αρχαιολογίας, της τέχνης, του αθλητισμού και του περιβάλλοντος.

Ο Πρύτανης Άγγελος Κότιος σημείωσε ότι το Πανεπιστήμιο Πειραιά, επιδιώκοντας να ενισχύσει τον ρόλο του ως φάρου διάδοσης της μάθησης και του πολιτισμού, φιλοξένησε την τελετή υποδοχής των μαθητών καθώς και μέρος των μαθημάτων.

Από την πλευρά της η Πρέσβης του Παναμά στην Ελλάδα, κα  Christine Liakopulos de Papadikis, ευχαρίστησε το Πανεπιστήμιο Πειραιά  για τη συνεργασία και ανέφερε πως είναι ένα τεράστιο έργο μεγάλης σημασίας.

Ο Αν. Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού του ΥΠΕΞ, κ. Δημήτριος Πλευράκης  χαρακτήρισε τη συνεργασία ως γέφυρα δύο χωρών, που έχουν μακρά παράδοση στη ναυτιλία και τη φιλία και σημείωσε ότι οι πρώτοι ναυτικοί που διέσχισαν τη διώρυγα του Παναμά το 1520  ήταν Έλληνες.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία