Στόχος τους είναι η μετάδοση νέων γνώσεων και κατάλληλων δεξιοτήτων στους εκπαιδευόμενους, ώστε να ενισχυθεί η αποτελεσματικότητα τους στον επιχειρηματικό τομέα, να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητά τους στην αγορά εργασίας και η ποιότητα ζωής τους.
Η λίστα των σεμιναρίων για το εαρινό εξάμηνο εμπλουτίστηκε με τέσσερα νέα σεμινάρια, με αντικείμενο τις εφαρμογές νέων τεχνολογιών στην παραγωγή, τη χρήση και συντήρηση γεωργικών μηχανημάτων και την καλλιέργεια δενδροκομικών ειδών.
Οι ειδικότητες που προσφέρονται στο εαρινό εξάμηνο:
Τεχνολογία και βιοασφάλεια τροφίμων:
Ερασιτεχνική Τυροκομία
Επαγγελματική Τυροκομία
Γαλακτοκομία
Φτιάχνω τη δική μου μπύρα
Οινογνωσία και οινογευστική
Μεσογειακό κελάρι
Επεξεργασία και συντήρηση τροφίμων
Επεξεργασία και τυποποίηση ελιάς και ελαιόλαδου
Κτηνοτροφική παραγωγή και Τεχνολογία:
Διαχείριση αγελαδοτροφικής μονάδας
Διαχείριση προβατοτροφικής μονάδας
Διαχείριση πτηνοτροφικής μονάδας
Ζωοτροφές και παρασκευή σιτηρεσίων
Εκτροφή σαλιγκαριών
Τεχνητή σπερματέγχυση
Γεωργική Παραγωγή και Τεχνολογία:
Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά Ι
Φτιάχνω μόνος μου φυσικά καλλυντικά ΙΙ
Μελισσοκομία
Αμπελουργία
Καλλιέργεια φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών
Συγκομιδή, επεξεργασία και απόσταξη φαρμακευτικών και αρωματικών φυτών
Καλλιέργεια ελιάς
Οικολογική γεωργία σε μικρά και μεγάλα αγροκτήματα
Καλλιέργεια μανιταριών
Αστική λαχανοκομία και κηποτεχνία
Εφαρμογές νέων τεχνολογιών στην πρωτογενή παραγωγή - Νέο σεμινάριο
Χρήση και συντήρηση γεωργικών μηχανημάτων - Νέο σεμινάριο
Δενδροκομικές Καλλιέργειες - Νέο σεμινάριο
Καλλιέργεια γιγαρτοκάρπων, πυρηνοκάρπων και ακρόδρυων - Νέο σεμινάριο
Αγροτική οικονομία και διοίκηση
Σύγχρονες τάσεις προώθησης αγροτικών προϊόντων
Τυποποίηση και συσκευασία αγροτικών προϊόντων, δημιουργία ετικέτας και branding
Εναλλακτικός Τουρισμός
Αγροδιατροφική επιχειρηματικότητα
Πολιτισμός, τέχνη και διατροφή
Κεραμική αρχαρίων και προχωρημένων
Το φαγητό στην τέχνη, η τέχνη του φαγητού
Τα μαθήματα έχουν βιωματικό χαρακτήρα και πραγματοποιούνται στον χώρο της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, στις εγκαταστάσεις του Perrotis College και στο εκπαιδευτικό αγρόκτημα της Σχολής.
Η διδακτέα ύλη αποτελείται από θεωρία και πρακτική άσκηση, με ιδιαίτερη έμφαση στην εξάσκηση σε πρακτικό επίπεδο. Τα σεμινάρια υλοποιούνται μία φορά την εβδομάδα, καθημερινές ημέρες και απογευματινές ώρες, εκτός ελαχίστων εξαιρέσεων.
Περισσότερες πληροφορίες στα τηλέφωνα 2310492850 και 2310492829 και το email: lll@afs.edu.gr