BACK TO
TOP
Δρώμενα

Έκθεση για τα 32 χρόνια των Nike Air Max

Ήταν 26 Μαρτίου 1987, όταν ο θρυλικός σχεδιαστής Τίνκερ Χάτφιλντ πήρε την πένα και σχεδίασε στο χαρτί το αθλητικό παπούτσι που έμελλε να γίνει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σχέδια της εποχής μας, το Nike Air Max.

fffffNikeMaxAir

0
0

Από τους λάτρεις της μόδας μέχρι τους φανατικούς θαυμαστές των sneakers, το Air Max έχει διατηρήσει την ευρύτατη και διαρκή ζήτηση. Σήμερα, 32 χρόνια αργότερα, εγκαινιάζεται στο Soho του Λονδίνου μια νέα έκθεση αφιερωμένη στο εικονικό στυλ της Nike.

Η έκθεση με τίτλο «Rair» που εγκαινιάζεται στις 27 Μαρτίου και θα διαρκέσει μέχρι τις 31 Μαρτίου σε γκαλερί του Σόχο θα περιλαμβάνει 20 από τις πιο εικονικά και σπάνια Air Max από την παραγωγή της «χρυσής περιόδου» 2002-2010, όταν η Nike συνεργάστηκε με ένα ευρύ φάσμα σχεδιαστών, καλλιτεχνών και μουσικών για την παραγωγή Air Maxes που εξακολουθούν να είναι μεταξύ των πιο περιζήτητων αθλητικών παπουτσιών που αγοράζονται σήμερα.

Την έκθεση, σύμφωνα με δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας Evening Standard έχουν επιμεληθεί οι ειδικοί στην κουλτούρα των sneakers The Drop Date και Sneaker Freaker και διοργανώνεται από το κορυφαίο κατάστημα μεταπώλησης ειδών πολυτελείας, StockX.

Το εικονικό Parra x Nike Air Max 1 «Cherrywood», το οποίο πρόσφατα πωλήθηκε στο Ηνωμένο Βασίλειο έναντι 4.500 αγγλικών λιρών και το Nike Air Max 90 «White Volt» που σχεδιάστηκε από τον διάσημο σύγχρονο καλλιτέχνη KAWS, ο οποίος ασχολείται με την StockX, το οποίο πωλείται από 600 έως 1.100 λίρες το ζευγάρι, θα παρουσιαστούν και κάθε έκθεμα θα συνοδεύεται από ένα σύντομο άρθρο που θα αναφέρει τη μοναδική ιστορία του παπουτσιού.

Σε οθόνη θα παρουσιάζεται επίσης κάθε σχέδιο Air Max που έχει κατασκευαστεί από το 1987 όταν παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το αθλητικό με ορατή αερόσολα στη φτέρνα, που προτιμήθηκε από αθλητές χάρη στην αντικραδασμική προστασία και τις επιδόσεις της.

Η έμπνευση του Τίνκερ Χάτφιλντ για τον σχεδιασμό του Nike Max Air, προήλθε από το Κέντρο Πομπιντού στο Παρίσι, κτιριακό συγκρότημα γνωστό για τη μοναδική αποδομητική αρχιτεκτονική του.

Πηγή: in.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία