Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Παίζοντας κρυφτό με αγάλματα και βιβλία στην Έκθεση Θεσσαλονίκης

Οι Εκδόσεις του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) συμμετέχουν στη 16η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης (9 έως 12 Μαΐου), στον χώρο του Διεθνούς Εκθεσιακού Κέντρου της πόλης όπου θα παρουσιαστεί ακόμη δραματοποιημένη αφήγηση του παιδικού βιβλίου «Το κρυφτό» της Στέλλας Τσίγγου.

alogopaidipolhtheskh19

32
0

 Στις Εκδόσεις ΠΙΟΠ περιλαμβάνονται βιβλία σχετικά με τις θεματικές του Δικτύου Μουσείων του. Παράλληλα, οι εκδόσεις ΠΙΟΠ επικεντρώνονται στα επιστημονικά πεδία της βιομηχανικής αρχαιολογίας, της ιστορίας της τεχνολογίας, της μουσειολογίας και της πολιτιστικής διαχείρισης, της αρχιτεκτονικής και πολεοδομικής εξέλιξης του αστικού και αγροτικού χώρου, της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς. Εδώ βρίσκουμε βιβλία όπως: Jean-Michel Tobelem, Η νέα εποχή των Μουσείων – Τα πολιτιστικά ιδρύματα απέναντι στην πρόκληση της διαχείρισης / Η μηχανή του κοινού, Εκπαιδευτικός φάκελος του Μουσείου Βιομηχανικής Ελαιουργίας Λέσβου / Σοφία Καλαντζάκου, Η Αλεξάνδρα, ο Παύλος και το μυστήριο της λίμνης Στυμφαλίας / Αλεξάνδρα Τράντα, Μουσείο Μετάξης / David S. Landes, Ο Προμηθέας χωρίς δεσμά – Τεχνολογική αλλαγή και βιομηχανική ανάπτυξη στη Δυτική Ευρώπη από το 1750 μέχρι σήμερα / Antoine Picon, Οι σαινσιμονιστές – Ορθός λόγος, φαντασιακό, ουτοπία / Πληροφορίες για την τεχνολογία στις βενετοκρατούμενες ελληνικές περιοχές – Πρακτικά ημερίδας, Αθήνα 10/09/05 / Διονύσης Α. Ζήβας, Αρχιτεκτονικός Οδηγός Αθηνών / Αθήνα – Σπάρτη).

Στο πλαίσιο της φετινής διοργάνωσης παρουσιάζεται δραματοποιημένη αφήγηση του παιδικού βιβλίου (ebook) των εκδόσεων ΠΙΟΠ «Το κρυφτό», της Στέλλας Τσίγγου, σε εικονογράφηση Κωνσταντίνας Μπρίνια, την Κυριακή 12 Μαΐου  (ώρα 14:00μμ), στην αίθουσα 1, Περίπτερο 13. Τη δραματοποιημένη αφήγηση, σε σκηνοθετική επιμέλεια Ζωής Ξανθοπούλου, θα παρουσιάσει η συγγραφέας και μέλη της θεατρικής ομάδας Ομίλου Πειραιώς. Ο μικρός πρωταγωνιστής επισκέπτεται ένα αρχαιολογικό μουσείο και «συνομιλεί» με ένα άλογο-έκθεμα. Η ανάγκη του αγοριού να επικοινωνήσει με κάποιον διαφορετικό από εκείνο και η εμπιστοσύνη που δείχνει το άλογο στο παιδί επιτρέπουν στην ιστορία να ξεδιπλωθεί. Μια ιστορία ανθρώπινη, με αντιπολεμικό μήνυμα που μπορεί να συγκινήσει και να εμπνεύσει.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

ΔΕΘ-HELEXPO, Περίπτερα 13, 14, 15

Εγνατία 154, Θεσσαλονίκη

Ωράριο λειτουργίας:

Πέμπτη 9 Μαΐου, 15:00-21:00μμ

Παρασκευή 10 Μαΐου, 10:00πμ-21:00μμ

Σάββατο 11 Μαΐου, 10:00πμ-22:00μμ

Κυριακή 12 Μαΐου, 10:00πμ-21:00μμ

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία