BACK TO
TOP
Δρώμενα

Μια θετική ιστορία για τον Ζακ Κωστόπουλο στο Πανόραμα ρουμανικών ταινιών

Ταινία-μαρτυρία του Ζακ Κωστόπουλου για την εμπειρία του με το ΑIDS θα παρουσιαστεί σε πρώτη προβολή την Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 20:00μμ στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας, στο πλαίσιο μίνι αφιερώματος στην υγεία στο φετινό Πανόραμα Ρουμανικών Ταινιών Μικρού Μήκους (7-9 Ιουνίου).

ajusticeforzakfestibalroumanikos

12
0

Το ημίωρης διάρκειας φιλμ τιτλοφορείται «Ζακ Κωστόπουλος-μια θετική ιστορία» και γύρισαν οι Κυριάκος Χατζημιχαηλίδης (βραβευμένος σκηνοθέτης και παραγωγός ταινιών μικρού μήκους, ιδρυτής του shortfilm.gr, της t-short και εμπνευστής του φεστιβάλ) και Δημήτρης Παπαθανάσης. Στην ίδια ενότητα και μια ακόμα μικρού μήκους ταινία με τίτλο «Ορφανά φάρμακα».

Οι Ρουμάνοι μικρομηκάδες, γράφει το flix.gr, που εντάσσονται στο «ρουμανικό νέο κύμα», κάνουν σινεμά πραγματικότητας, όπου οι εικόνες ακολουθούν η μια την άλλη όπως και στην πραγματική ζωή, και αναπαριστούν θέματα σχέσεων γονιών - παιδιών, φιλίας, εφηβικού έρωτα, γνωριμιών μέσω ίντερνετ, ανεργίας, διαφθοράς, οργανωμένου εγκλήματος, μετανάστευσης, αλκοολισμού. Θα διαγωνιστούν μερικές από τις σημαντικότερες ταινίες μικρού μήκους πρόσφατης αλλά και παλαιότερης παραγωγής.



Την Παρασκευή 7 Ιουνίου, στην τελετή έναρξης του φεστιβάλ στις 18:00μμ, θα συμμετέχουν σε πάνελ οι προσκεκλημένοι σκηνοθέτες: Cristian Pascariou, Sergei Chiviriga, Andrada Botezatu και Razvan Mihai Badea καθώς και η συγγραφέας, δημοσιογράφος, ιστορικός, κριτικός κινηματογράφου και σκηνοθέτης, Manuela Cernat. Τη συζήτηση θα συντονίζει η Ιωάννα Αθανασάτου, ιστορικός κινηματογράφου.

Σε ξεχωριστό αφιέρωμα θα φιλοξενηθούν οι πρώτες μικρού μήκους ταινίες δημιουργών που απέσπασαν διακρίσεις στα μεγαλύτερα φεστιβάλ στον κόσμο, ανάμεσά τους εκείνες των Cristi Mungiu, Cristi Puiu, Corneliu Porumboiu, Cãlin Peter Netzer, Constantin Popescu, Doru Nitescu, Οvidiu Georgescu.

Ειδικό Θεματικό Αφιέρωμα: Υγεία (Κυριακή 9 Ιουνίου, ώρα 20:00 με 22:30μμ)

Οπως κάθε χρόνο, η διοργάνωση περιλαμβάνει ένα ειδικό δίωρο θεματικό αφιέρωμα. Για το 2019 επιλέχθηκε το θέμα «Υγεία», όπου εντάσσεται κάθε ιστορία που θίγει το θέμα σε οποιαδήποτε μορφή του. Είτε άμεσα ως κεντρικό θέμα της ταινίας, είτε έμμεσα, για παράδειγμα σε δεύτερο επίπεδο μέσα στην ιστορία αλλά με βαρύνουσα σημασία στην εξέλιξη και την δράση της ταινίας (δικαίωμα στην υγεία, δομές, περίθαλψη, ευαισθητοποίηση της κοινωνίας). Ο προσκεκλημένος Ρουμάνος σκηνοθέτης Cristian Rascariu θα προλογίσει τα δύο δίλεπτα promo video του και θα μιλήσει για τη δράση του πάνω στην Art Therapy στη Ρουμανία.

Την Κυριακή 9 Ιουνίου, στην τελετή λήξης (ώρα 22:00μμ), θα απονεμηθούν τα βραβεία και θα παρουσιαστεί μουσικό πρόγραμμα από τη Ρουμανία. Ερμηνεύουν οι Gabriela Apostol (φωνή) και Igor Sprincean (κιθάρα).


Ώρες προβολών: 18:00 – 20:00 – 22:00μμ με ελληνικούς υπότιτλους

Είσοδος ελεύθερη


Ταινιοθήκη Ελλάδος:

Κινηματογράφος Λαϊς  / Ιερά Οδός 48 και Μεγάλου Αλεξάνδρου 134-136

τηλ: 210 36 09 695


Περισσότερες πληροφορίες:

www.bigbang.gr, www.shortfilm.gr

 

 

Πηγή: flix.gr

 

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία