BACK TO
TOP
Δρώμενα

Πίνακες και γεύσεις του Château Lazaridi στην Καβάλα

Με αφορμή τη συμπλήρωση 30 χρόνων από την πρώτη εμφιάλωση του Château Nico Lazaridi, μια σειρά από εκδηλώσεις «ταξιδεύουν» μέσα στο 2019 την τέχνη του κρασιού της Nico Lazaridi σε επιλεγμένους χώρους σε όλη την Ελλάδα. Στο πρωτότυπο project που συνδυάζει το κρασί με την τέχνη, οι ανά την Ελλάδα οινόφιλοι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν τους ζωγραφικούς πίνακες που έχουν κοσμήσει τις εμβληματικές ετικέτες του Château Nico Lazaridi. Από τις 12 έως και τις 25 Ιουνίου, το Art & Wine on the move θα βρίσκεται στο ξενοδοχείο Ιμαρέτ της Καβάλας (Πουλίδου 30).

achateaulazaridhmove3

26
0

Οι ετικέτες των οίνων της οικογένειας «Château» απεικονίζουν πρωτότυπα έργα που δημιουργήθηκαν ειδικά για τους συγκεκριμένους οίνους. Το λευκό και το ερυθρό «Château» καθώς και το Rose Nico Lazaridi ανανεώνουν την ετικέτα τους κάθε επτά χρόνια, μια αλλαγή που συχνά σηματοδοτεί μεταβολές στο ίδιο το προϊόν.

Εμπνευσμένα από τα κρασιά και τους ανθρώπους που τα δημιούργησαν, τα έργα εκτίθενται κανονικά στους χώρους του οινοποιείου στην Αγορά της Δράμας, όπου έρχονται σε επαφή μαζί τους οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της ξενάγησής τους. Χάρη στην έκθεση Art & Wine on the move, οι συγκεκριμένοι πίνακες παρουσιάζονται για πρώτη φορά εκτός του οινοποιείου.

Οι καλλιτέχνες που επιμελήθηκαν τις ετικέτες των «Château» στην έκθεση Art & Wine on the move είναι οι Γιάννης Νάνου, Φαίδων Πατρικαλάκης, Χρήστος Μαρκίδης, Παύλος-Άγγελος Κουγιουμτζής και Γιάννης Νίκου.

Το ξενοδοχείο Imaret στεγάζεται σε ένα ιστορικό μνημείο, σε μια τοποθεσία στην πόλη της Καβάλας με θέα στη θάλασσα. Χτίστηκε το 1817 και αναπαλαιώθηκε προσεκτικά, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός χώρου φιλοξενίας πρώτης κατηγορίας, που συνδυάζει την οθωμανική αρχιτεκτονική με τη σύγχρονη πολυτέλεια. Η ιστορία του χώρου αναδεικνύεται μέσα από τις οργανωμένες περιηγήσεις στο μνημείο, που περιλαμβάνουν το τζαμί και την κατοικία του Μοχάμεντ Άλι.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης προβλέπονται τιμές γνωριμίας στο ποτήρι και τις φιάλες Nico Lazaridi στο εστιατόριο του ξενοδοχείου.

Το Σάββατο 22/6, ώρα 20:00μμ διοργανώνεται Wine & Dine event, βραδιά γαστρονομίας με μενού πέντε πιάτων, συνοδεία κρασιών της Nico Lazaridi.

Οι θέσεις είναι περιορισμένες, συστήνεται η κράτηση στο τηλ: 2510 620 151


Tο Art & Wine on the move πλαισιώνουν μια σειρά από wine events, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας. Με επίκεντρο την έκθεση των πινάκων, προγραμματίζονται οινικές εκδηλώσεις, όπως παρουσιάσεις και κάθετες γευστικές δοκιμές.


Περισσότερες πληροφορίες:

 #artandwineonthemove

Facebook: @NicoLazaridiWinery

Instagram: @NicoLazaridiWinery

www.nicolazaridi.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία