BACK TO
TOP
Δρώμενα

Πέφτει το κόστος του εξοπλισμού στα φωτοβολταϊκά

Το χαμηλότερο κόστος αγοράς του εξοπλισμού και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών πάρκων, όπως έχει διαμορφωθεί το τελευταίο διάστημα, συνεχίζει να ευνοεί τις νέες επενδύσεις, παρά το «κούρεμα» στην τιμή πώλησης ηλεκτρικού ρεύματος προς τη ΔΕΗ, όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 11 Φεβρουαρίου αποκλειστικά μαζί με ειδικό ένθετο Το τετράδιο της ΚΑΠ. Συνολικά η μείωση της «ταρίφας» φτάνει στο 17,5%, αλλά οι παράγοντες της αγοράς επιμένουν ότι εξισορροπείται από τη μείωση του κόστους, που οφείλεται στην αύξηση του ανταγωνισμού στον κλάδο.

Πέφτει το κόστος του εξοπλισμού στα φωτοβολταϊκά

0
0

Ακόμα μόνο σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας ενημερωθείτε για το νέο σκηνικό που στήνεται φέτος στον τοματοπολτό.  Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Agrenda, την κατώτατη τιμή, γύρω από την οποία θα «παίξουν» όλοι οι μεταποιητές βιομηχανικής ντομάτας, καθόρισε η προσφορά της βιομηχανίας Νομικός για 65,5 ευρώ τον τόνο στα 4 brix. Τη φετινή περίοδο υπογραφής συμβολαίων σημαδεύει, όμως, η απενεργοποίηση όλων των εργοστασίων στη βόρεια Ελλάδα, δημιουργώντας ανασφάλεια στους παραγωγούς.
Αποκλειστικά στην Agrenda του Σαββάτου διαβάστε για τις μεγάλες ανακατατάξεις που προμηνύει για τον κλάδο των αγροτικών μηχανημάτων στην ελληνική αγορά η αλλαγή αντιπροσώπευσης μεγάλων ομίλων όπως είναι οι αντιπροσωπείες της John Deere και της Claas. Σύμφωνα με ενδελεχές ρεπορτάζ της Agrenda, πριν από λίγες μέρες ολοκληρώθηκε η συμφωνία για την ανάληψη της αντιπροσώπευσης της JD στην Ελλάδα, που ως σήμερα κατείχε ο όμιλος Παντελεμονίτη (ΕΜΙΚΟ), από τον όμιλο Μποζαντζίδη (Agroline ABEE).
Ακόμα, διαβάστε για τις περικοπές που συννεφιάζουν τον αμερικανικό Νότο. Καθώς στην Ουάσινγκτον ξαναρχίζουν οι συζητήσεις για το αγροτικό νομοσχέδιο, γνωστό και ως Farm Bill, οι Αμερικανοί αγρότες φοβούνται ότι οι ενισχύσεις που λαμβάνουν θα μειωθούν δραστικά. Άλλωστε, ως γνωστό, η συγκυρία δεν ευνοεί τις διεκδικήσεις των αγροτών.
Ενημερωθείτε, επίσης, για το πρόγραμμα προώθησης των αγροτικών προϊόντων. Η κατάθεση των φακέλων από Ομάδες Παραγωγών για την ένταξή τους στο Μέτρο 133 «Δραστηριότητες ενημέρωσης και προώθησης» γίνεται από 10 Φεβρουαρίου μέχρι και τις 30 Απριλίου, σύμφωνα με την πρόσκληση που δημοσίευσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης. Το μέγιστο ποσό επιλέξιμου προϋπολογισμού, ανά δικαιούχο ομάδα παραγωγών, ανέρχεται σε 100.000 ευρώ. Το μέτρο αποσκοπεί στην παροχή στήριξης σε ομάδες παραγωγών που παράγουν προϊόντα ποιότητας, με στόχο την ενημέρωση των καταναλωτών σε ότι αφορά τη διαθεσιμότητα και τις προδιαγραφές των προϊόντων αυτών και την προώθησή τους.
Βρείτε, ακόμα, αναλυτικό ρεπορτάζ για την Fruit Logistica. Στην καρδιά του Βερολίνου άνθισαν ξανά τα φρούτα και τα λαχανικά και η Agrenda ήταν εκεί να καταγράψει όσα έγιναν.  Άλλωστε, η Fruit Logistica αποτελεί παγκόσμιο γεγονός για τις εξελίξεις στα νωπά φρούτα και λαχανικά, η φετινή Fruit Logistica, έδειξε μια ακόμη φορά τις ηγέτιδες δυνάμεις στο συγκεκριμένο κλάδο και τις τεχνικές που ακολουθούν για προσεγγίσουν τις ανάγκες των καταναλωτών διασφαλίζοντας παράλληλα το στρατηγικό τους ρόλο στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:
Ανάπτυξη
■ Χτυποκάρδια... στα θρανία για τους επαγγελματίες αγρότες του μέλλοντος σελ. 45
■ Άρχισε επίσημα το ξήλωμα του συστήματος ελέγχου στον κλάδο του κρέατος σελ. 8
■ Στα χέρια των εμπόρων το ελληνικό σιτάρι, ελάχιστες ποσότητες στις αποθήκες σελ. 4
■ Αμερικανική βοήθεια θέλει το ακτινίδιο για να μη «λερώνονται» οι καρποί του σελ. 42
■ Ο παραλογισμός του Φόρου Ειδικής Κατανάλωσης στο κρασί της ελληνικής γης σελ. 19

Οικονομία
■ Φθηνότερο 50% το κόστος αγοράς και εγκατάστασης φωτοβολταϊκών σελ. 24-25
■ «Λυτρώνει» την ΑΤΕ από το «βάσανο» της ΕΛΒΙΖ, η ατρόμητη Ευρωφάρμ σελ. 38
■ Έδαφος στην ανακύκλωση υπολειμμάτων «στρώνει» η Βιολιπάσματα ΑΕ σελ. 40
■ Αλλάζουν χέρια οι αντιπροσωπείες των μηχανημάτων John Deere και Claas σελ. 39
■ Στην τελική ευθεία του αγώνα διεκδίκησης μπαίνουν οι μνηστήρες της ΕΒΖ σελ. 45

Κοινωνία
■ Την πλάτη τους στην Ευρώπη γυρίζουν οι παγκόσμιοι κολοσσοί βιοτεχνολογίας σελ. 11
■ Κίνητρα για την απόκτηση ηλεκτρικού αυτοκινήτου «ψήνονται» στο ΥΠΕΚΑ σελ. 31
■ Η Ύπαιθρος 2020 «χτίζει» μία νέα γενιά επαγγελματιών αγροτών με όραμα σελ. 33
■ Έως 28 Φεβρουαρίου οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Πανελλαδικές εξετάσεις σελ. 36
■ Ο Κέισι Στόνερ λατρεύει τη φάρμα των γονιών του και τα τρακτέρ Deutz-Fahr σελ. 56

Editorial
Την ώρα που οι αγορές υπαγορεύουν την ανάγκη συλλογικής δράσης στο χώρο της αγροτικής παραγωγής, οι επαγγελματίες του χώρου βιώνουν τη μεγαλύτερη απογοήτευση από τη λειτουργία των συνεταιρισμών στη χώρα μας. Η έννοια του συνεταιρισμού έχει γίνει ταυτόσημη με τη σπατάλη, την κατάχρηση και αδιαφορία για τη βάση.
Δεν είναι όμως αυτό οι συνεταιρισμοί, δεν είναι αυτό οι οργανώσεις.
Αρκεί μια επίσκεψη στη διεθνή έκθεση Fruit Logistica που γίνεται κάθε χρόνο στο Βερολίνο (άνοιξε τις πύλες της την Τετάρτη) για να δει από κοντά τον τρόπο λειτουργίας των συνεργαζόμενων παραγωγών στις αναπτυγμένες χώρες της Ευρώπης. Άλλωστε, αν μιλάμε για μικρά θαύματα, ειδικά στον τομέα της αγροδιατροφής, αυτά οφείλονται κατά κύριο λόγο στη συντονισμένη δράση των παραγωγών και στην κοινή παρουσία στις πρωτοβουλίες για την προώθηση των προϊόντων τους.
Αυτό τον καιρό, περισσότερο από ποτέ, οι επαγγελματίες του χώρου καλούνται να βάλουν στην άκρη τις απογοητεύσεις των περασμένων δεκαετιών και να εργασθούν σκληρά για την ανοικοδόμηση της χαμένης αξιοπιστίας των συνεταιρισμών.  Αυτή τη φορά, τα… καβούρια θα πρέπει να γίνουν… πίτα!
Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία