Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Δρώμενα

Άνοιξε παράθυρο στο νόμο 4015/2011 των συνεταιρισμών

Τη δυνατότητα να γίνονται εκλογές δι’ αντιπροσώπου και όχι με άμεση ψηφοφορία από τη βάση, ετοιμάζεται να δώσει τελικά το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, με την προϋπόθεση, βεβαίως, ότι ένας Αγροτικός Συνεταιρισμός έχει συγκεκριμένο αριθμό μελών και πάνω. Αυτό αποκαλύπτει το σχετικό άρθρο της εφημερίδας Agrenda, που κυκλοφορεί το Σάββατο 31 Μαρτίου, αποκλειστικά με ειδικό οχτασέλιδο αφιέρωμα για όσα φέρνει η νέα ΚΑΠ.

Άνοιξε παράθυρο στο νόμο 4015/2011 των συνεταιρισμών

3
0

Η νέα αυτή παράγραφος (ν. 4), που αποτελεί κερκόπορτα για να παραμείνει ως έχει το σύστημα των εκλογών στους συνεταιρισμούς, προστέθηκε στην τελευταία «έκδοση» της τροπολογίας που κατέθεσαν την Πέμπτη 29 Μαρτίου, 35 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, στα πλαίσια της συζήτησης νομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης. Στο ίδιο κείμενο (παρ. 6δ) απαλλάσσονται από την ποινική ευθύνη οι διοικήσεις των Ενώσεων και για τα χρέη που δημιουργούνται κατά τη διάρκεια της μετατροπής, συγχώνευσης ή εξυγίανσης των Ενώσεων Αγροτικών Συνεταιρισμών.
Διαβάστε εδώ τη σχετική
Τροπολογία - προσθήκη στο νομοσχέδιο για τους συνεταιρισμούς.doc

Μόνο σε αυτό το φύλλο της σαββατιάτικης Agrenda, διαβάστε για τις οριστικές αποφάσεις πάνω στα «καυτά» θέματα του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που φαίνεται να μετατίθενται για μετά τις εκλογές. Άλλωστε, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα απέναντι στους δανειστές, το εν λόγω νομοσχέδιο πρέπει να κατατεθεί στη Βουλή το αργότερο μέχρι τον ερχόμενο Ιούνιο.
Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας, με τις ελάχιστες δυνατές δαπάνες θα «τρέξει» και φέτος ο Αναπτυξιακός Νόμος ή, όπως αλλιώς ονομάζεται, Νέος Επενδυτικός. Ο νέος γύρος αιτήσεων του Απριλίου δεν θα πρέπει να δημιουργεί αισιοδοξία για μεγάλες επενδύσεις στην Ελλάδα, παρά τους πηχιαίους τίτλους για «ένεση 3,7 δισ. ευρώ» που υπόσχεται. Διαβάστε στην Agrenda, πως συρρικνώνονται τα κονδύλια και τι ποσά θα φτάσουν τελικά στον προορισμό τους, για να επιτευχθεί η πολυπόθητη «ανάπτυξη» μέσα από φοροαπαλλαγές και επιδοτήσεις. 
Ρεύμα επιστροφής των νέων στα χωριά καταγράφει δημοσκόπηση της Κάπα Research, που παρήγγειλε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και παρουσιάζει σε ειδικό τετρασέλιδο φάκελο αυτό το φύλλο της εφημερίδας Agrenda. Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι περίπου 1,5 εκατομμύριο άνθρωποι φλερτάρουν με την ιδέα εγκατάλειψης των μεγαλουπόλεων. Με βάση την έρευνα το 68,2% των ερωτηθέντων έχει σκεφθεί να επιστρέψει… στις ρίζες, το 19,3% έχει κάνει κινήσεις για την επιστροφή του, ενώ περίπου το μισό επιλέγει ως πρώτη απασχόληση τον τομέα της αγροτικής παραγωγής. Πρόκειται για βαθιά μετατροπή στα πρότυπα ζωής και είναι η αντίστροφη πορεία του μετεμφυλιακού ρεύματος αστυφιλίας που γνώρισε η χώρα μας τις τελευταίες δεκαετίες, υποστήριξε σε συνέντευξη τύπου ο υπουργός Κώστας Σκανδαλίδης.
Ακόμα, σε αυτό το φύλλο της εφημερίδας ενημερωθείτε για τον δεύτερο γύρο των προγραμμάτων Leader. Νέες αιτήσεις για επενδύσεις στον αγροτουρισμό δέχεται το Leaderσε Καρδίτσα και Καστοριά. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν τις προτάσεις τους ως τις 30 Απριλίου στην Καστοριά και ως τις 22 Ιουνίου για την Καρδίτσα. Την ίδια ώρα, όπως θα ενημερωθείτε από το σχετικό δημοσίευμα της σαββατιάτικης εφημερίδας, την απόφαση του να παρατείνει για ένα μήνα την περίοδο υποβολής των δηλώσεων όσων θέλουν να ενταχθούν για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα ενίσχυσης της βιολογικής κτηνοτροφίας ανακοίνωσε το ΥΠΑΑΤ. Οι διευκρινίσεις που δεν δόθηκαν ακόμα και τα προβλήματα με τις άδειες των κτηνοτροφικών εγκαταστάσεων φαίνεται πως οδήγησαν το υπουργείο στην παράταση της καταληκτικής ημερομηνίας υποβολής των αιτήσεων ως τις 30 Απριλίου, ενώ το σύνολο των πιστώσεων παραμένει στα 20.000.000 ευρώ, με 100% Δημόσια Δαπάνη.

Τα περιεχόμενα της εφημερίδας Agrenda είναι τα εξής:
Ανάπτυξη
■ Κάνουν καλό παιχνίδι οι ομάδες φέτος στην ελληνική αγορά αμνοεριφίων σελ. 12
■ Καλά τα μαντάτα από τη Βρέμη για τη νέα εμπορική σεζόν στο βαμβάκι σελ. 4
■ Πληγώνει βαθιά τις ζωοτροφές η αιμορραγία της αιγοπροβατοτροφίας σελ. 38
■ Θέμα εθνικής ασφάλειας ο πρώτος νόμος για τα δημητριακά στην Κίνα σελ. 10
■ Τι αποκαλύπτει η Κάπα Research για την επιστροφή στο χωριό σελ. 27-30

Οικονομία
■ Ελεύθερη πτώση έως 50% για το κόστος του φωτοβολταϊκού εξοπλισμού σελ. 31
■ Ποιες γεωργικές δραστηριότητες εντάσσονται στον Νέο Επενδυτικό Νόμο σελ. 20
■ Απογειώνει την καλλιέργεια σιτηρών το σύστημα AgCelence® της BASF σελ. 52-53
■ Από τη μυθική Κίρκη και τον Δούρειο Ίππο έως τον κρανεώνα Ντούλια σελ. 40
■ Συνέντευξη: Ο Νίκος Βακάκης και τα «κυρίως πιάτα» της γεωργίας σελ. 34

Πολιτισμός
■ Κάθε άνθρωπος για την τροφή του «απαιτεί» 2.500 λίτρα νερό τη μέρα σελ. 10
■ Πώς ένας αγρότης από την Αλσατία έγινε κορυφαίος ευρωβουλευτής σελ. 50
■ Μαθήματα ελληνικής γαστρονομίας από διάσημους σεφ στην Αυστραλία σελ. 42
■ Στην Ελασσόνα φυτεύουν ποδήλατα και κάνουν την πόλη τους όμορφη σελ. 33
■ Από τον... «Πύρρο Δήμα» προς όλα τα ολυμπιακά στάδια του Λονδίνου σελ. 55

Editorial
Ζούμε σε μια εποχή σύγχυσης. Το καταναλωτικό μοντέλο πάνω στο οποίο κτίσθηκε η μεταπολιτευτική ευημερία της ελληνικής κοινωνίας καταρρέει και ο καθένας επωφελείται της ευκαιρίας για να προβάλει τη δική του εκδοχή για τα πράγματα. Αναμφίβολα ο αγροτικός τομέας αποτελεί μια χρυσή εφεδρεία για την τροχοδρόμηση της οικονομίας σε παραγωγική κατεύθυνση. Αυτό το οποίο λείπει είναι το μακροπρόθεσμο στρατηγικό σχέδιο που θα ξεκαθαρίζει, ποιοι επί μέρους τομείς της αγροτικής παραγωγής έχουν ενδιαφέρον και πως θα μπορούσε να οργανωθεί η μεταποίηση και διάθεση των αντίστοιχων προϊόντων.
Οι συντελεστές του χώρου αλλά και οι γενικότερα οι πολίτες, δέχονται τον τελευταίο καιρό έναν καταιγισμό από μηνύματα στην προσπάθεια κάποιων να επωφεληθούν από την ανασφάλεια που υπάρχει στον κόσμο και από την προσπάθεια του καθενός να προσδιορίσει το νέο του ρόλο στην παραγωγή. Έτσι, άλλοι διαφημίζουν το ιπποφαές, άλλοι διαλαλούν μεγάλο εισόδημα από την τρούφα και άλλοι κάνουν καμπάνια για τα σαλιγκάρια!  Δεν είναι όμως αυτό η ελληνική γεωργία και δεν θα μπορούσαν κάποιες συμπληρωματικές καλλιέργειες να υποκαταστήσουν το μεγάλο όγκο που δικαίως καταλαμβάνουν στην αγροτική παραγωγή τα αροτραία, οι δενδρώδεις καλλιέργειες και τα κηπευτικά. Επιστροφή λοιπόν στη σκληρή πραγματικότητα!
Agrenda

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου

03-04-2012 12:27ANDREAS TSOUVALIS

http://www.youtube.com/watch?v=o4EKdOUy2E4

Απάντηση

02-04-2012 11:47andreas tsouvalis

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ 35 ΑΓΡΟΠΑΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΘΟΥΜΕ ?

Απάντηση
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προιόντα Τεχνολογία