BACK TO
TOP
Δρώμενα

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κάρλος Φουέντες

Ένας από τους σημαντικότερους συγγραφείς της Λατινικής Αμερικής αλλά και της σύγχρονης λογοτεχνίας, ο Μεξικανός Κάρλος Φουέντες έφυγε από τη ζωή την Τρίτη 15 Μαΐου σε ηλικία 83 ετών.

«Έφυγε» από τη ζωή ο Κάρλος Φουέντες

0
0
Το θάνατο του Φουέντες ανακοίνωσε ο πρόεδρος του Μεξικού Φελίπε Καλδερόν μέσω του λογαριασμού του στο Twitter.

Ο Φουέντες ήταν από τους γνωστότερους συγγραφείς του Μεξικού και πολλά μυθιστορήματά και διηγήματά του, όπως Ο θάνατος του Αρτέμιο Κρους, η Αύρα και Ο γέρο Γκρίνγκο μεταφράστηκαν σε πολλές γλώσσες σε όλο τον κόσμο.

«Λυπάμαι βαθύτατα για το θάνατο του Κάρλος Φουέντες, του Μεξικανού και παγκόσμιου συγγραφέα που θαυμάζαμε και εκτιμούσαμε. Ας αναπαυθεί εν ειρήνη», ανέφερε ο Καλδερόν.

Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης ο Φουέντες, που είχε τιμηθεί με το βραβείο Θερβάντες το 1987, πέθανε λόγω καρδιολογικών προβλημάτων σε νοσοκομείο της μεξικανικής πρωτεύουσας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία