BACK TO
TOP
Ιστορία

Το Waterloo Boy, η αρχή της John Deere

Η εταιρία Waterloo Gasoline Engine Company, από την πολιτεία Αϊόβα των ΗΠΑ, ήταν η πρώτη που κατασκεύασε και πατεντάρισε τους βενζινοκίνητους γεωργικούς ελκυστήρες

Το Waterloo Boy, η αρχή της John Deere

0
0
 Ο John Froelich, ίδρυσε την εταιρία Waterloo Gasoline Engine Company το 1892, αφού κατασκεύασε ο ίδιος τον πρώτο πρακτικό βενζινοκίνητο ελκυστήρα 16 ίππων, ο οποίος διέθετε και όπισθεν

Ο Froelich, μετά από τις σπουδές του στο κολέγιο του Ιλινόις, επένδυσε όλες του τις οικονομίες στην εταιρία όμως, η επιχείρηση δεν καρποφόρησε τα αναμενόμενα και πουλήθηκε στον John W. Miller το 1895.

Για τα επόμενα χρόνια, η εταιρία σταμάτησε την παραγωγή τρακτέρ και επικεντρώθηκε στην κατασκευή βενζινοκινητήρων, ενώ παράλληλα συνέχιζε την εξέλιξη των τεχνολογικών εφαρμογών της.

Το 1911 η εταιρία επανεκκίνησε τα σχέδια για κατασκευή ελκυστήρων, δίχως κανένα ουσιαστικό αποτέλεσμα, μέχρι που βγήκε στην παραγωγή η σειρά “Waterloo Boy”, το 1913.

Η επιτυχία του συγκεκριμένου ελκυστήρα ήταν μεγάλη και το 1914 κατασκευάστηκε η σειρά R, η οποία έγινε και ευρέως γνωστή και κατασκευάζονταν μέχρι το 1918, όπου και σταμάτησε η γραμμή παραγωγής.

Το 1916 η κατασκευάστρια πρόλαβε να λανσάρει άλλη μία σειρά ελκυστήρων, την περίφημη σειρά Ν η οποία, όπως και η προηγούμενη σειρά, παρά το όνομα εταιρίας, έκαιγε κηροζίνη.

Το 1918 η Deere & Company, εταιρία με έδρα την πολιτεία του Ιλλινόις της Αμερικής, εξαγόρασε την Waterloo Gasoline Engine Company, για 2.200.000 εκατ. δολάρια.

Η Deere & Company φιλοδοξούσε να εισέλθει στην αναδυόμενη αγορά ελκυστήρων, όμως τα αρχικά της κατασκευάσματα δεν ανταπεξήλθαν στις απαιτήσεις.

Μετά εξαγορά, μετονομάστηκε στην πλέον διάσημη John Deere Tractor Company, όμως συνέχιζε να κατασκευάζει τρακτέρ υπό την επωνυμία “Waterloo Boy”, μέχρι και το 1923, όταν παρήχθη και το πρώτο John Deere Model D.


Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία