BACK TO
TOP
Ιστορία

Ξεκινούν έρευνες στον αρχαιολογικό χώρο Πλάτης

Την ερχόμενη Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου τίθεται σε εφαρμογή το τριετές ερευνητικό πρόγραμμα στον αρχαιολογικό χώρο Πλάτης του Δήμου Οροπεδίου Λασιθίου.

arxaioogikosxwrosplaths1

9
0

Τις αρχαιολογικές ανασκαφές έχουν αναλάβει ο Καθηγητής Γρηγόρης Τσόκας από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με την εφορεία αρχαιοτήτων Λασιθίου. Στα πλαίσια του τριετούς ερευνητικού προγράμματος, το οποίο πρόσφατα εγκρίθηκε από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο του Υπουργείου Πολιτισμού, θα πραγματοποιηθεί έρευνες με σύγχρονη τεχνολογία του Πανεπιστημίου προκειμένου να εντοπιστούν θαμμένες αρχαιότητες και να γίνει ανασκαφή.

Στην κατεύθυνση της υποστήριξης των εργασιών, πραγματοποιήθηκε συνάντηση για την προετοιμασία του Δήμου, όπου παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Γιάννης Στεφανάκης, ο Αντιδήμαρχος Γιώργος Στρατάκης, η Αντιδήμαρχος Ευαγγελία Ορφανού, ο Γενικός Διευθυντής της «Αναπτυξιακής Δίας» Τρύφωνας Μεραμβελιωτάκη, η αρχαιολόγος του Δήμου Ειρήνη Θέμελη και ο προϊστάμενος διοικητικών οικονομικών υπηρεσιών Μανώλης Αποστολάκης.

 

Πηγή: ert.gr

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία