BACK TO
TOP
Ιστορία

Έφυγε ο θρύλος του οινικού κόσμου Gerard Basset

Φτωχότερος πλέον ο κόσμος του οίνου μετά την απώλεια του Gerard Basset, μίας ηγετικής φυσιογνωμίας στον χώρο, που πέθανε μόλις στα 62 του χρόνια χτυπημένος από τον καρκίνο.

aGerardBassetdies1new

Μαρίνα Σκοπελίτου

8
0

Γεννημένος στη Γαλλία, ξεκίνησε την καριέρα του ως σεφ, αλλά μετά από ένα τυχαίο ταξίδι στο Λίβερπουλ βρήκε τον πραγματικό του προορισμό. Ο Gerard Basset είναι ο πρώτος και παραμένει ο μοναδικός που κατάφερε να αποσπάσει τους δύο εξαιρετικά απαιτητικούς τίτλους του Master of Wine (1998) και του Master Sommelier (1989). Παράλληλα, κατείχε MBA Wine Business και MSc από τον Διεθνή Οργανισμό Αμπέλου και Οίνου. Τα επιτεύγματά του συμπληρώνουν η κατάκτηση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Sommelier το 2010 αλλά και η απονομή του OBE το 2011 στη Μεγάλη Βρετανία. O Basset ήταν συνιδρυτής του Hotel du Vin, ενώ μαζί με τη σύζυγό του Nina είχε δημιουργήσει το wine hotel «TerraVina»,  στο New Forest στη νότια Αγγλία.

Όλα ξεκίνησαν από έναν ποδοσφαιρικό αγώνα

Ο Basset γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Γαλλία. Αρχικά εκπαιδεύτηκε ως σεφ. Ωστόσο, μετά τη μετακόμισή του στη Μεγάλη Βρετανία τη δεκαετία του 1980, άφησε τον ρόλο του σεφ για εκείνον του sommelier.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στη Μεγάλη Βρετανία βρέθηκε μόνο και μόνο για να παρακολουθήσει έναν αγώνα ποδοσφαίρου στο Λίβερπουλ. Ωστόσο, στη χώρα αυτή έμελλε να χτίσει μία τεράστια και λαμπρή καριέρα.

Μιλώντας στον Brian St Pierre, για το Decanter, το 2013, ο ίδιος είπε:

«Πρέπει να δίνεις πίσω, όσα παίρνεις, τελικά».

«Πιστεύω απόλυτα στην αξία της εκπαίδευσης, τόσο για την ομάδα μου και τους μαθητές, όσο και για εμένα».


Με πληροφορίες από το https://www.decanter.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία