BACK TO
TOP
Κοινωνία

Παλιά αρχοντικά της Αθήνας που μεταμορφώθηκαν σε εντυπωσιακά cafe

Tρία παλιά αρχοντικά που κουβαλούν μνήμες και ιστορία στολίζουν την Αθήνα έχοντας πια αλλάξει ρόλο στο χάρτη της πόλης.

balthazar-570

124
0

Mέντα

Οι κάτοικοι των βορείων προαστίων τιμούν και με το παραπάνω αυτό το κουκλίστικο καφέ, που κάποτε αποτελούσε τη θερινή κατοικία του Άγγελου Σικελιανού -μάλιστα σε αυτό πέρασε τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Ο μεγάλος μας ποιητής στις φυλλωσιές της καταπράσινης δροσερής αυλής του έγραψε μερικούς από τους πιο γνωστούς του στίχους, έχοντας συντροφιά την Εύα Πάλμερ, την Αγγλίδα σύζυγό του, που έκανε στόχο της ζωής της την αναβίωση των δελφικών γιορτών.

Στο εσωτερικό, κυριαρχεί αριστοκρατικός αέρας, ενώ στην αυλή ανάμεσα σε νεοκλασικές κολώνες, θα βρείτε διάσπαρτα κομψά τραπεζάκια για να απολαύσετε μια υπέροχη σπιτική λεμονάδα, για την οποία η Mέντα είναι διάσημη.


Philos

Ένα από τα πιο όμορφα νεοκλασικά του κέντρου για χρόνια έμενε ανεκμετάλλευτο, μέχρι που αναπαλαιώθηκε και μετατράπηκε σε ένα αρτιστίκ concept store.

Το οίκημα αυτό ανήκε στον Ευριπίδη Κουτλίδη, ξυλέμπορα από την Πτερούντα της Λέσβου, που, μάλιστα, έχει χαρίσει μια μεγάλη συλλογή έργων τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη.

Αργότερα, εκεί στεγάστηκε το θρυλικό Παλαιοπωλείο Μιχαλακάκου, μέχρι που τα παιδιά του  Philos ( η ονομασία βγαίνει από το ρήμα «φιλώ» που σημαίνει «αγαπώ πάρα πολύ», αλλά ταυτόχρονα παραπέμπει και στο πώς θέλουν να  βλέπουν τους θαμώνες του οι ιδιοκτήτες) το πήραν στα χέρια τους.


Βalthazar 

Ένα στέκι ορόσημο για τη νυχτερινή Αθήνα, από τα λίγα που έχουν επιζήσει όλες τις αλλαγές στις τάσεις  της διασκέδασης και τις κρίσεις, καθώς λειτουργεί αδιάλειπτα από το 1973.

Θα το βρείτε στην οδό Τσόχα σε ένα από τα πιο παλιά νεοκλασικά της πόλης, που χρονολογείται από το 1897.


Πηγή:bovary.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία