BACK TO
TOP
Κοινωνία

Συνεργασία της Λάρισας με την Μιραφλόρες

Στη Λάρισα βρέθηκε από τη ∆ευτέρα 10 Ιουνίου µέχρι και το Σάββατο 15 του µήνα αντιπροσωπεία της πόλης του Περού Μιραφλόρες που µετείχε, όπως και η Λάρισα, στο ευρωπαϊκό πρόγραµµα ∆ιεθνούς Αστικής Συνεργασίας (IUC) που κύριο αντικείµενο είχε την ανάπτυξη σχέσεων αµοιβαιότητας και υποστήριξης σε θέµατα βιώσιµης αστικής κινητικότητας, αστικού πρασίνου και διαχείρισης ενέργειας.

_ΔΦΔΓΦΔΓ

Αλίκη Χουλιάρα

10
0

Στο πλαίσιο του προγράµµατος, την περουβιανή πόλη είχε επισκεφθεί για συναντήσεις εργασίας αντιπροσωπεία του δήµου Λαρισαίων τον περασµένο Ιανουάριο. Κατά τη διάρκειά της, ο δήµαρχος της Μιραφλόρες Louis Molina Arles επέδωσε πρόταση αδερφοποίησης των δύο πόλεων, κάτι που έλαβε χώρα σε επίσηµη τελετή στο δηµαρχείο Λάρισας την Πέµπτη 13 Ιουνίου.

Στη Μιραφλόρες είχε πραγµατοποιηθεί ενηµέρωση για το πρόγραµµα Costa Verde µέσω του οποίου ανακτήθηκε γη από τη θάλασσα µε σκοπό να κατασκευαστούν κήποι, δηµόσιες πισίνες, γήπεδα τένις και χώροι για να παίζουν τα παιδιά. Ακόµη, για την πρωτοβουλία διατήρησης κτιρίων ιστορικής αξίας και για τη µέθοδο υπόγειας αποθήκευσης ενέργειας, που θα είναι σε θέση να εξυπηρετεί τις ανάγκες του τοπικού πληθυσµού σε περίπτωση φυσικής καταστροφής.

Στη διάρκεια των επαφών στη Λάρισα οριστικοποιήθηκε το Τοπικό Σχέδιο ∆ράσης πάνω στις θεµατικές συνεργασίας που έχουν επιλεγεί ενώ έγινε ξενάγηση στα έργα ανάπλασης στο κέντρο της Λάρισας, στο Αρχαίο Θέατρο και τον Πηνειό. Έγινε, επίσης, αναφορά στις αρχικές παρεµβάσεις αναβάθµισης του αστικού περιβάλλοντος στο κέντρο της Λάρισας τη δεκαετία 1985-1995 µε τη διαµόρφωση µήκους 12 χλµ, δικτύου πεζοδρόµων και αναλύθηκε η φιλοσοφία που διέπει την εφαρµογή του ΣΒΑΚ στη Λάρισα, µε την επισήµανση πως είναι η πρώτη πόλη στην Ελλάδα που το υλοποιεί.

Σαν επιστέγασμα, σε ειδική συνεδρίαση που έλαβε χώρα παρουσία του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Λαρισαίων πραγματοποιήθηκε η τελετή αδερφοποίησης της πόλης της Λάρισας με τη Μιραφλόρες του Περού.

Στην ομιλία του ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Απόστολος Καλογιάννης επεσήμανε πως «Οι λαοί μπορούν να εργαστούν για την ειρήνη και την αρμονική συμβίωση».

Mε τη σειρά του ο δήμαρχος της Μιραφλόρες κ. Louis Molina Arles, εξήρε τη συνεργασία με τον Δήμο Λαρισαίων και αναφέρθηκε στους στενούς δεσμούς των δύο πόλεων.

Μετά την υπογραφή αδερφοποίησης ο δήμαρχος Λαρισαίων δώρισε στον ομόλογό του στη Μιραφλόρες ένα αναμνηστικό που απεικόνιζε κλαδί μεσογειακής ελιάς, έναν τόμο με τα έργα της Πινακοθήκης και τοπικά προϊόντα.  Ο κ. Louis Molina Arles ανταπέδωσε χαρίζοντας στον κ. Καλογιάννη μια σύνθεση που είχε σχέση με την παράδοση του Περού.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί εκτάκτως την Παρασκευή 14 Ιουνίου, μαζί με το περιοδικό Ελαίας Καρπός  

 

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία