BACK TO
TOP
Κοινωνία

Με τι γιόρτασαν οι Αμερικανοί την Ημέρα Ανεξαρτησίας;

Η μπύρα, το μπάρμπεκιου, τα μπέργκερ αποτελούν παραδοσιακά μέρος του εορτασμού της Ημέρας της Ανεξαρτησίας την 4η Ιουλίου. Φέτος, τα λουκάνικα χωρίς κρέας, οι πίτες χωρίς γλουτένη και το κρασί σε τενεδάκι είναι επίσης στο μενού, ως η πιο πρόσφατη ένδειξη ότι η μεταβαλλόμενη καταναλωτική συμπεριφορά μετασχηματίζει την παγκόσμια βιομηχανία τροφίμων και ποτών.

agrillingbeerfireworks

7
0

Τα στατιστικά στοιχεία για τη συγκεκριμένη εβδομάδα το 2019 είναι ακόμη στη διαδικασία της συλλογής. Σύμφωνα με τη Nielsen, ωστόσο, την αντίστοιχη περίοδο το 2018 υπογραμμίστηκαν οι μετατοπίσεις. Οι πωλήσεις μπύρας κατέγραψαν πτώση το 2018 σε σύγκριση με το 2017 σε ποσοστό 1.6%, εκείνες για το κρασί σε τενεκεδάκι αυξήθηκαν κατά 57%, ενώ σε ό,τι αφορά τα προϊόντα με ανθρακούχο νερό και αλκοόλ διευρύνθηκαν σε ποσοστό 150%. Σχετικά με τα τρόφιμα, οι πωλήσεις φρέσκου μοσχαρίσιου κρέατος γνώρισαν αύξηση 2.1%, την ώρα που επιλογές κρέατος φυτικής προέλευσης σημείωσαν άνοδο 11%.

Στη γενική εικόνα, οι πωλήσεις των προϊόντων που έχουν συνδεθεί ιστορικά με τη μέρα: μοσχαρίσιο κρέας, χοτ ντογκ, λουκάνικα έφτασαν τα 874 εκατομμύρια δολάρια πέρυσι, με εκείνες για τα εναλλακτικά φυτικής προέλευσης να ανέρχονται σε 325 εκατομμύρια δολάρια. Οι πωλήσεις μπύρας συγκέντρωσαν περίπου 800 εκατομμύρια δολάρια υπερτερώντας εκείνων με ανθρακούχο νερό και αλκοόλ που κινήθηκαν στα 16 εκατομμύρια δολάρια και του κρασιού σε αλουμίνιο που σχεδόν προσέγγισε τα 3 εκατομμύρια δολάρια.

Η Chelsea Phillips, αντιπρόεδρος στην Anheuser-Busch για τις ετικέτες “Πέρα από τη Μπύρα” παρατήρησε ότι οι καταναλωτές εμπλουτίζουν τη γκάμα των ποτών που προτιμούν.

Η Yumi Clevenger-Lee, επικεφαλής μάρκετινγκ στη Nestlé Waters, που έχει στο χαρτοφυλάκιό της το Perrier σχολίασε μιλώντας στους Financial Times: «Η 4η Ιουλίου είναι μια στιγμή γιορτής της ελευθερίας και της ομαδικότητας. Η ελευθερία έχει να κάνει και με το να επιλέγει κανείς αυτό που θεωρεί καλύτερο για εκείνον.»

 

 

Πηγή: Alistair Gray και Sami Vukelj, ft.com / φωτο εξωφύλλου: cnn.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία