BACK TO
TOP
Κοινωνία

«Δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική κρίση»

Στην εκπομπή One Talk βρέθηκε καλεσμένη η επικεφαλής Πολιτικής της WWF Ελλάς, Θεοδότα Νάντσου, όπου μίλησε για τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στο περιβάλλον.

GettyImages_1133489002_0

9
0

«Δεν πρόκειται για κλιματική αλλαγή, αλλά για κλιματική κρίση» τόνισε η κ. Νάντσου, ενώ επεσήμανε και το γεγονός πως μια τέτοια κρίση έχει πολύ σοβαρές επιπτώσεις και επιδεινώνει τα δύσκολα καιρικά φαινόμενα.

Για την καταστροφή του Αμαζονίου, η κ. Νάντσου υποστήριξε την άποψη πως πρόκειται για «ένα έγκλημα με θύτη τη μαζική κτηνοτροφία». Παράλληλα, για την Ελλάδα επεσήμανε τα εξαιρετικής σημασίας συστήματα, τη βιοποικιλότητα και τον φυσικό πλούτο, τα οποία πρέπει με πάση θυσία να προστατεύσουμε, καθώς αποτελούν «τη φυσική ασπίδα προστασίας».

Για την αποφυγή μιας τέτοιας καταστροφής, σύμφωνα με την κ. Νάντσου, επιβάλλεται μια αλλαγή που αφορά όχι μόνο τον τρόπο ζωής, αλλά «βγάζει στη φόρα και τους “γνωστούς κακούς” του πλανήτη, τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων. Για να καθαρίσουμε το ενεργειακό κλίμα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειες.

Για τη χρήση των εξορύξεων ως αναπτυξιακό μοχλό στην Ελλάδα, η κ. Νάντσου δήλωσε πως πρόκειται για «τη μεγάλη παράνοια της Ελλάδας», ενώ ανέδειξε και τη σημασία του αιγιαλού και της παραλίας στην προστασία από μεγάλες καταστροφές.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία