BACK TO
TOP
Κοινωνία

Χωρίς δικαίωμα επιστροφής το πέρασμα από τα διόδια, σύμφωνα με τα νέα μέτρα

Νέα μέτρα για τον κορωνοϊό εν όψει Πάσχα. Η μοναδική ίσως δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς.

5e86e1da5828f

17
0

Το πέρασμα από τα διόδια δεν θα έχει επιστροφή έως την κλιμακούμενη λήξη των μέτρων.

Η μοναδική ίσως δικαιολογημένη μετακίνηση από νομό σε νομό, θα είναι η παροχή βοήθειας σε ηλικιωμένους γονείς και συγγενείς κάτω από προϋποθέσεις, στην περίπτωση δηλαδή που αυτό δεν μπορεί να γίνει από τις επίσημες δομές υγείας και την βοήθεια στο σπίτι.

Όσοι θα έχουν αυτή την αιτιολογία για την μετακίνησή τους θα πρέπει να επικοινωνήσουν με την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τις κατά τόπους αστυνομικές υπηρεσίες, προκειμένου να πιστοποιήσουν την ανάγκη διέλευσής τους από τα διόδια με προορισμό άλλο νομό από αυτόν της διαμονής τους.

Δήλωση Ε1-διπλασιασμός προστίμου άσκοπης μετακίνησης

Η δεύτερη αιτιολογία μετακίνησης σε άλλο νομό θα πιστοποιείται μόνο με την επίδειξη του Ε1 της φορολογικής δήλωσης, που δηλώνεται η μόνιμη κατοικία στον νόμο προορισμού του ταξιδιώτη. Βέβαια αυτός ο αριθμός, σύμφωνα με επίσημες κυβερνητικές πηγές, είναι σχετικά μικρός, καθώς είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκονται σε άλλο νομό από αυτόν που διαμένουν μόνιμα και κυρίως αφορά εργαζόμενους σε διάφορα είδη επιχειρήσεων που είχε απαιτηθεί η μετακίνησή τους πριν ξεσπάσει η πανδημία.

Τα παραπάνω είναι μερικά από τα ισχυρότερα ενδεχόμενα "εξαιρέσεων" μετακίνησης που μπορεί να εφαρμοστούν το Πάσχα, προκειμένου να υπάρξει η μεγαλύτερη το δυνατόν ανάσχεση μετακίνησης πολιτών, ένα κρίσιμο χρονικό διάστημα για την εξέλιξη του κορωνοϊού στην Ελλάδα.

Αστυνομικές πηγές, επισημαίνουν πως η μετακίνηση πολιτών από νομό σε νομό, ακόμη και με αυτά τα "δικαιολογητικά" θα είναι δύσκολη, με αρκετή ταλαιπωρία. Τα αστυνομικά μέτρα στα εθνικά οδικά δίκτυα και σε παράπλευρες οδούς θα είναι ιδιαίτερα ισχυρά με σαρωτικούς ελέγχους, σε όλο το μήκος τους.

Την ώρα που βρίσκεται σε ισχύ το μέτρο απαγόρευσης άσκοπων μετακινήσεων, εξετάζεται το ενδεχόμενο στην περίπτωση που διαπιστώνεται ή υπάρχει πρόβλεψη απόπειρας μαζικής εξόδου πολιτών, να αυξηθεί το πρόστιμο των 150 ευρώ, ακόμη και στο διπλάσιο, για όσους εντοπιστούν να κινούνται στα εθνικά και περιφερειακά οδικά δίκτυα χωρίς σαφή αιτία και προορισμό.

Στο μεταξύ ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης σε συνέντευξή του στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN, ανάφερε πως εξετάζεται η απαγόρευση άσκοπων μετακινήσεων κατοίκων των νησιών, από το ένα νησί στο άλλο, που είχαν παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα, από τις οποίες θα εξαιρούνται αυτές για θέματα υγείας και εργασίας.

Πηγή: TheToc

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία