Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε την χρήση των cookies. Διαβάστε περισσότερα για τα cookies εδώ.
ΑΠΟΔΟΧΗ
BACK TO
TOP
Κοινωνία

Απαγορεύτηκαν τα πανηγύρια και οι μαζικές εκδηλώσεις μέχρι τα τέλη Ιουλίου

Εστίες υπερμετάδοσης του κοροναϊού χαρακτηρίζουν οι ειδικοί τα πανηγύρια, καθώς ο κόσμος γλεντά ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να τηρούνται αποστάσεις και με κανένα μέτρο προφύλαξης.

panhgyria_0

155
0

Η επιτροπή λοιμωξιολόγων που συνεδρίασε τη Δευτέρα 13 Ιουλίου, εισηγήθηκε στην κυβέρνηση να απαγορεύσει τα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Η απόφαση, άλλωστε, πάρθηκε μετά τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρήθηκαν σε διάφορα πανηγύρια σε όλη τη χώρα.

Ήδη οι επιδημιολόγοι είχαν εκφράσει τις ανησυχίες τους για τις συνθήκες συνωστισμού που είχαν παρατηρηθεί στο παραδοσιακό γλέντι στο Γουδί, αλλά και στην Αλίατρο ενώ το μεγάλο πανηγύρι που στήθηκε με καλεσμένους λαϊκούς καλλιτέχνες το βράδυ του περασμένου Σαββάτου ήταν η αφορμή για να ληφθεί η σχετική απόφαση. Ωστόσο, αν και η απαγόρευση αυτή είναι ένα μέτρο που επιβάλουν λόγοι δημόσιας υγείας, οι τοπικοί φορείς ανησυχούν μήπως επέλθει ρήγμα στις τοπικές παραδόσεις.

Για τους λοιμωξιολόγους, εικόνες συνωστισμού σε γλέντια και πανηγύρια ισοδυναμούν με «βόμβα» διασποράς του κοροναϊού και αυτός είναι ένας από τους λόγους που εισηγήθηκαν στην κυβέρνηση την ματαίωσή τους.

Ο κόσμος γλεντά ο ένας δίπλα στον άλλον, χωρίς να τηρούνται τα προβλεπόμενα μέτρα δημόσιας υγείας. Αυτό άλλωστε τόνισαν όλες τις προηγούμενες μέρες οι ειδικοί χαρακτηρίζοντας «τα πανηγύρια επικίνδυνα», καθώς αποτελούν εστίες υπερμετάδοσης του ιού.

Από την απόφαση αυτή πλήττονται τα εξής πανηγύρια ανά τη επικράτεια:

-Αγίας Μαρίνας στις 17 Ιουλίου

-Προφήτη Ηλία στις 20 Ιουλίου

-Κοίμησης Αγ. Αννης στις 25 Ιουλίου

-Αγ. Παρασκευής 26 Ιουλίου

και Αγ. Παντελεήμονα στις 27 Ιουλίου.

Παρακάτω παρατίθεται η σχετική απόφαση
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των εμπορικών δραστηριοτήτων των κλάδων των αγορών του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 διευκρινίζει ότι, με την υπ’ αριθμ. Δ1α/Γ.Π.οικ. 44457/13.7.2020 κοινή υπουργική απόφαση Β΄2857, απαγορεύονται οι διοργανώσεις πανηγύρεων ή άλλων αντίστοιχων δημόσιων ανοικτών εκδηλώσεων τοπικού ή μη χαρακτήρα από ιδιωτικούς ή μη φορείς και όχι η λειτουργία των ως άνω αγορών.

Για τις αγορές του άρθρου 38 του νόμου 4497/2017 (εμποροπανηγύρεις, κυριακάτικες αγορές, χριστουγεννιάτικες και πασχαλινές αγορές, λοιπές οργανωμένες αγορές), ισχύουν οι κανόνες οργάνωσης και λειτουργίας, όπως περιγράφονται στην υπ’ αρ. Δ1α/ΓΠ.οικ. 44076/11.7.2020 κοινής υπουργικής απόφασης Β΄2798.


 πηγή in.gr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία