Στον συγκεκριμένο οδηγό περιγράφονται αναλυτικά τα οργανωτικά μέτρα, τα μέτρα για την υγεία και την υγιεινή του προσωπικού, των χώρων και του εξοπλισμού καθώς και οδηγίες για τη διαχείριση ύποπτου κρούσματος προκειμένου να διασφαλιστεί η ομαλή λειτουργία των βιομηχανιών τροφίμων.
Επισημαίνεται ότι στην ομάδα που συνέταξε τον οδηγό συμμετείχαν, εκτός από στελέχη του ΕΦΕΤ, διακεκριμένοι επιστήμονες από τον ακαδημαϊκό χώρο καθώς και έμπειρα στελέχη των επιχειρήσεων τροφίμων.
Σε σχετική δήλωση του ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης συνιστά την πιστή και απαρέγκλιτη τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων προκειμένου, όπως επισημαίνει, να διασφαλιστεί η θωράκιση της Δημόσιας Υγείας χωρίς να διαταραχθεί η διαδικασία της παραγωγής - τυποποίησης τροφίμων μέσα στην κρίσιμη αυτή συγκυρία που βιώνει ολόκληρος ο πλανήτης.
Επισυνάπτεται ο αναλυτικός οδηγός του ΕΦΕΤ: http://efet.gr/files/odigos_biomixania_trofimon.pdf