BACK TO
TOP
Κοινωνία

Σαρώνει ο κορωνοϊός, θετικός ένας στους τρεις που κάνει τεστ στην Θεσσαλονίκη

Σε υψηλά επίπεδα τα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας παρά παρά το δεύτερο γενικό «lockdown». Στη Θεσσαλονίκη, ένας στους τρεις που κάνει τεστ, βγαίνει θετικός, ενώ οι γιατροί της πόλης δεν σταματούν, με παρεμβάσεις τους, να αναδεικνύουν το πρόβλημα στις ΜΕΘ.

cov19

7
0

Τις τελευταίες ώρες, άλλοι 19 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας της λοίμωξης Covid-19 και των επιπλοκών της. Όλοι τους ήταν ηλικιωμένοι άνω των 70 χρόνων ή έπασχαν από σοβαρά νοσήματα. Οι θάνατοι από κορωνοϊό στη χώρα μας έφτασαν τους 885, με το 1/4 εξ αυτών να έχει σημειωθεί το Νοέμβριο.

Στην συμπρωτεύουσα, ανοικτό είναι το ενδεχόμενο κατάργησης των sms, και επιστροφής σε καθεστώς απαγόρευσης κυκλοφορίας, μεταξύ των ωρών 21:00- 05:00 το πρωί όπως ίσχυε και πριν το γενικό lockdown. Οι Θεσσαλονικείς θα βγαίνουν από το σπίτι το βράδυ μόνο για να μεταβούν στην εργασία τους ή αν συντρέχει σημαντικός λόγος υγείας.

Παράλληλα εξετάζεται σενάριο κλεισίματος των Δημοτικών σχολείων καθώς αποτελεί μια από τις αιτίες που εξακολουθεί να καταγράφεται κινητικότητα στο δεύτερο lockdown.

Τρία στα δέκα τεστ βγαίνουν θετικά στη Θεσσαλονίκη

Στον ασφυκτικό κλοιό του κορωνοϊού συνεχίζει να βρίσκεται όλη η βόρεια Ελλάδα, με τη Θεσσαλονίκη να είναι στο επίκεντρο της επιδημίας - λόγω πληθυσμού και λόγω υγειονομικών δομών στις οποίες διακομίζονται ασθενείς και από άλλες περιοχές. Από τα 2.384 κρούσματα που ανακοίνωσε χθες ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), τα 652 εξ αυτών εντοπίζονται στη Θεσσαλονίκη (και τα 588 στην Αττική). Και από τις 732 εισαγωγές ασθενών με λοίμωξη Covid-19 που έγιναν τις τελευταίες δύο ημέρες σε όλα τα νοσοκομεία της χώρας, οι 260 έγιναν στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Τη μεγάλη πίεση που δέχεται το Σύστημα Υγείας, κυρίως στη Θεσσαλονίκη, ανέλυσε η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στο ΘΕΜΑ 104,6, ενώ παράλληλα εξέφρασε την κάθετη αντίθεσή της στη δρομολογούμενη ένταξη στα νοσοκομεία, με ολιγόμηνες συμβάσεις, ιδιωτών γιατρών.

Η κυρία Παγώνη σημείωσε ότι η εικόνα που έχει από τα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης είναι οριακή και πως οι συνάδελφοι της γιατροί είναι σε απελπιστική κατάσταση. Δεν επιβεβαίωσε πάντως ότι γίνεται διαλογή ασθενών για τις ΜΕΘ και διευκρίνισε ότι, στις περιπτώσεις που υπάρχει ανάγκη, θα μεταφερθούν οι ασθενείς και σε νοσοκομεία άλλων περιοχών της χώρας.

Στο μεταξύ, δραματική έκκληση προς τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης απευθύνει και ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Μιλώντας στον Real Fm, παρομοίασε την εξάπλωση του κορονοϊού στην πόλη με πόλεμο, σημειώνοντας: "Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι άμαχοι να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς", είπε.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία