BACK TO
TOP
Κοινωνία

Πλωτά ξενοδοχεία με ελάχιστη απώλεια ενέργειας και μηδενικά απόβλητα

Πλωτά ξενοδοχεία έχουν εμφανιστεί σε όλο τον κόσμο τα τελευταία χρόνια, με το Ντουμπάι και το Κατάρ να πρωτοστατούν με ολοένα και πιο καινοτόμες και εξωπραγματικές δομές.

φγφβ

10
0

 

Αλλά αυτή η νέα ιδέα από την τουρκική ομάδα σχεδιασμού Hayri Atak Architectural Design Studio (HAADS) μπορεί να ξεχωρίσει από όλες τις άλλες όσον αφορά την οικολογική συνείδηση, σύμφωνα  με το CNN international.

 

Το πολυτελές ξενοδοχείο με τα 152 δωμάτια, όχι μόνο παράγει τη δική του ηλεκτρική ενέργεια, αλλά συλλέγει και επαναχρησιμοποιεί το βρόχινο νερό και τα απόβλητα τροφίμων.

 

Υιοθετώντας το σύνθημα «ελάχιστη απώλεια ενέργειας και μηδενικά απόβλητα», η ομάδα του HAADS συνεργάστηκε με πολλούς εμπειρογνώμονες, συμπεριλαμβανομένων μηχανικών και αρχιτεκτόνων ναυπήγησης πλοίων, προκειμένου να επινοήσει το έργο, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη από τον Μάρτιο του 2020.

Εάν κατασκευαστεί, η πλωτή κατασκευή θα λειτουργεί όπως ένα δυναμό, χρησιμοποιώντας το ρεύμα νερού με ανεμογεννήτριες και παλιρροιακή ισχύ καθώς περιστρέφεται, μετατρέποντας την ενέργεια σε ηλεκτρική ενέργεια.

 

Ωστόσο, οι επισκέπτες είναι απίθανο να αισθανθούν ζάλη, καθώς χρειάζονται 24 ώρες ώστε το ξενοδοχείο να κάνει περιστροφή 360 μοιρών. 

Το ξενοδοχείο που βρίσκεται στο Κατάρ, εάν ή όταν ολοκληρωθεί, μπορεί με το κατάλληλο ρεύμα να τοποθετηθεί οπουδήποτε λόγω του «κινητού χαρακτηριστικού» του, σύμφωνα με τους σχεδιαστές.

Καλύπτοντας πάνω από 35.000 τετραγωνικά μέτρα, η κατασκευή είναι προσβάσιμη μέσω πλωτής προβλήτας 140 μοιρών που συνδέεται με την ξηρά, ελικόπτερο ή σκάφος.

 

Η εντυπωσιακή οροφή σε σχήμα δίνης έχει σχεδιαστεί για να συλλέγει βρόχινο νερό που θα επαναχρησιμοποιηθεί για διάφορους σκοπούς, συμπεριλαμβανομένης της άρδευσης.

Το ξενοδοχείο στοχεύει επίσης και στην ανάπτυξη μονάδων διαχωρισμού αποβλήτων «για την ανακύκλωση συστατικών όπως τα απόβλητα τροφίμων».

Ενώ το έργο βρίσκεται ακόμη σε σχετικά πρώιμα στάδια της διαδικασίας σχεδιασμού και δεν υπάρχει ακόμη εκτιμώμενη τιμή, η ομάδα έχει ορίσει ημερομηνία ολοκλήρωσης του 2025.

Πηγή: naftemporikigr

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία