BACK TO
TOP
Κοινωνία

Το επόμενο βήμα για την επιστροφή στην καθημερινότητα

Τα επόμενα βήματα του κυβερνητικού σχεδίου χαλάρωσης ανακοινώνονται σήμερα καθώς αναμένονται όλες οι λεπτομέρειες για τις υπερτοπικές μετακινήσεις, τη χρήση των sms και το ενδεχόμενο διεύρυνσης του ωραρίου κυκλοφορία.

τουρισμος-2

4
0

Η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη δήλωσε χθες ότι η επιτροπή θα συνεδριάσει και θα εισηγηθεί τον τρόπο με τον οποίο θα αρθούν η απαγόρευση υπερτοπικών μετακινήσεων, η διεύρυνση του ωραρίου κυκλοφορίας και για το click inside, το πλαίσιο δηλαδή λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων.

Να σημειωθεί ότι το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων εισηγείται την κατάργηση του click inside στη λειτουργία του λιανεμπορίου.

«Η χώρα δεν μπορεί να μείνει κλειστή για πάντα. Πάμε σε σταδιακά ανοίγματα με μεγάλη προσοχή, με κανόνες, με αυστηρή επιτήρηση, με το πρόσθετο εργαλείο των self test, που έχει ήδη ενταχθεί στην επανεκκίνηση δραστηριοτήτων», είπε η κ. Πελώνη προσθέτοντας ότι η κυβέρνηση συνεχίζει την επιτήρηση και αξιολόγηση των επιδημιολογικών στοιχείων κάθε στιγμή.

«Είμαστε σε μία καλή, σταθερή φάση αυτή τη στιγμή, για να το κάνουμε και πάντα βέβαια προσέχουμε», σημείωσε, θέτοντας παράλληλα τον στόχο του κυβερνητικού σχεδίου, «να μην υπάρξει πισωγύρισμα», κάτι, που όπως είπε, εξαρτάται και από όλους εμάς.

Τι αναμένεται να ανακοινωθεί;

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση, η απαγόρευση κυκλοφορίας σε πρώτη φάση, θα μετατεθεί χρονικά προς τα μεσάνυχτα.

Αναμένεται επίσης το νέο πλαίσιο λειτουργίας των εμπορικών καταστημάτων, με την κατάργηση των ραντεβού και του συστήματος  click away και click in shop.

Όσον αφορά τις υπερτοπικές μετακινήσεις, φαίνεται πως υπάρχει διαφορετικός σχεδιασμός για μετακίνηση στην ηπειρωτική Ελλάδα και άλλος για μετακίνηση προς τα νησιά.

Για τις μετακινήσεις προς την ηπειρωτική Ελλάδα, σύμφωνα με πληροφορίες, θα υπάρχει σύσταση προς τους πολίτες να ταξιδεύουν εφόσον έχουν διενεργήσει self test.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά, σύμφωνα με πληροφορίες, από τη συνεδρίαση ακτοπλόων, ειδικών του υπουργείου Ναυτιλίας και του υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής φαίνεται να προκρίνεται η χρήση πιστοποιητικού εμβολιασμού ή η εμφάνιση αρνητικού τεστ PCR ή self test, ώστε να διαφυλαχθούν οι τοπικές κοινότητες και να μην προκληθούν φαινόμενα διασποράς του κορωνοϊού.

Σύμφωνα να πληροφορίες θα χρησιμοποιηθεί και στην ακτοπλοΐα ηλεκτρονική πλατφόρμα, η οποία όμως δεν είναι ακόμη έτοιμη, που σημαίνει ότι θα χρησιμοποιεί αρχικά και ένα έγγραφο όπου θα δηλώνεται από τον επιβάτη τι ακριβώς έχει κάνει (τεστ κ.λπ.), ενώ όσον αφορά το εμβόλιο θα έχει τη σχετική βεβαίωση από το εμβολιαστικό κέντρο.Ακόμη πάντως δεν έχει διευκρινισθεί τι ακριβώς θα ισχύει με το πράσινο πιστοποιητικό, κάτι που θα αποσαφηνισθεί σήμερα σε νέα σύσκεψη.

Η υποχρεωτικότητα του τεστ αυξάνει το κόστος ταξιδιού με το ακτοπλοϊκό πλοίο, γεγονός που δεν αποκλείεται σε πρώτη φάση να επηρεάσει τη ζήτηση για ταξίδια, καθώς στις οδικές μετακινήσεις φαίνεται ότι προκρίνεται απλώς η αυστηρή σύσταση για τεστ κ.λπ.

Επίσης σημειώνεται ότι τα μέτρα θα αφορούν τα ταξίδια από Πειραιά - Λαύριο προς τα νησιά και όχι ενδιάμεσα ή ταξίδια επιστροφής από τα νησιά. Τέλος, σημειώνεται ότι τα παραπάνω μέτρα αφορούν τόσο τα ακτοπλοϊκά όσο και τα αεροπορικά ταξίδια.

Την Πέμπτη αναμένονται οι αναλυτικές ανακοινώσεις για το άνοιγμα του τουρισμού από τον Χάρη Θεοχάρη.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία