BACK TO
TOP
Κοινωνία

Με στόχο την ενίσχυση του σφακιανού προβάτου επαναλειτουργεί η Σχολής Ασωμάτων

Το πράσινο φως για την επαναλειτουργία της Σχολής Ασωμάτων στην Κρήτη δόθηκε χτες με την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης μεταξύ του ΥπΑΑΤ, ΕΛΓΟ – Δήμητρα με την Περιφέρεια Κρήτης και τον Δήμο Αμαρίου.

p1194474

80
0

Η επαναλειτουργία της Σχολής έχει ως στόχο την ενίσχυση του σφακιανού προβάτου το οποίο αποτελεί μία γηγενή φυλή που, όπως είπε ο ΥπΑΑΤ, πρέπει να στηριχθεί γενετικά προκειμένου να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Πρέπει να βρίσκουμε τον πλούτο και να τον αναδεικνύουμε να βοηθήσουμε τους παραγωγούς να μεγαλώσουν την πίτα και να στηρίξουμε την είσοδο νέων στο αγροτικό επάγγελμα είπε ο ΥπΑΑΤ και τόνισε ότι στόχος του είναι να αναδειχθεί η Αγροτική οικονομία σε βασικό πυλώνα ανάπτυξης είτε άμεσα μέσω αύξησης και ποιοτικής βελτίωσης της Πρωτογενούς παραγωγής είτε έμμεσα μέσω τουρισμού και της Ελληνικής διατροφής.

Σε ερώτηση για τους αγροτικούς συνεταιρισμούς ο ΥπΑΑΤ τόνισε ότι αποτελεί ειλημμένη απόφαση της κυβέρνησης η στήριξη του συνεταιριστικού κινήματος παρά τα λάθη και τα ατοπήματα που είχαν γίνει στο παρελθόν, αλλά σε υγιή και δίκαιη βάση.

Ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης σημείωσε ότι πρόκειται για ένα εμβληματικό έργο που θα συμβάλλει στην ανάδειξη των ποιοτικών χαρακτηριστικών των προϊόντων της Κρήτης.

Από την πλευρά του ο υφυπουργός Μεταφορών και βουλευτής Ρεθύμνου κ. Γιάννης Κεφαλογιάννης, υπογράμμισε ότι από αύριο προστίθεται ένας ακόμη κρίκος στην έρευνα και εκπαίδευση του Πρωτογενούς τομέα στην Κρήτη.

Ο δήμαρχος Αμαρουσίου κ. Παντελης Μουλτσανός είπε ότι η σχολή Ασωμάτων θα κάνει σύγχρονο ερευνητικό έργο, με στόχο την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας των τοπικών προϊόντων.

Ο διευθύνων σύμβουλος του ΕΛΓΟ – Δήμητρα κ. Παναγιώτης Χατζηνικολάου επισήμανε ότι στόχος του Οργανισμού είναι να αναδείξει τη σχολή Ασωμάτων σε Πρότυπο Μεσογειακό Κέντρο Έρευνας και Ανάπτυξης.

Τέλος, η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου κ. Μαρία Λιωνή, εξέφρασε την ικανοποίησή της για την ευόδωση των προσπαθειών πολλών ετών και την ελπίδα της ότι η σχολή θα πάρει τη θέση που κατείχε και που της αξίζει, αλλά με όρους 21ου αιώνα.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία