BACK TO
TOP
Κοινωνία

Απολογισμός έργου στη σύσκεψη Λιβανού με αντιπεριφερειάρχες αγροτικής ανάπτυξης

Σύσκεψη με τους αντιπεριφερειάρχες, υπευθύνους αγροτικής παραγωγής, πραγματοποίησε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

1_157

156
0

Στη σύσκεψη στην οποία προέδρευσε ο Σπήλιος Λιβανός, μετείχαν οι υφυπουργοί κ.κ. Γιώργος Στύλιος και Σίμος Κεδίκογλου, οι ΓΓ Χριστιάνα Καλογήρου, Κώστας Μπαγινέτας και Δημήτρης Παπαγιαννίδης, ο πρόεδρος του ΕΛΓΑ Ανδρέας Λυκουρέντζος και ο Πρόεδρος του ΟΠΕΚΕΠΕ Δημήτρης Μελάς.

Ο υπουργός στην παρέμβασή του αναφέρθηκε στα πεπραγμένα του υπουργείου τη χρονιά που πέρασε και τόνισε ότι αναλαμβάνονται όλες οι πρωτοβουλίες ώστε η αγροτική παραγωγή να μετέχει στην αναπτυξιακή έκρηξη που όλοι βλέπουν ότι θα γίνει στην Ελλάδα. «Έχουμε το όραμα και την πολιτική βούληση να δημιουργήσουμε το πλαίσιο που θα αλλάξει τον πρωτογενή τομέα», επισήμανε ο κ. Λιβανός.

Σύμφωνα με την υπουργική ανακοίνωση, το 2021 η κυβέρνηση στήριξε τους αγρότες με περίπου 1 δις ευρώ προκειμένου να αντιμετωπίσουν τις συνέπειες της πανδημίας και τις φυσικές καταστροφές. Ειδικά για τις φυσικές καταστροφές (παγετό της άνοιξης και λοιπές ζημιές του έτους) ο ΕΛΓΑ πλήρωσε το 2021 σχεδόν 300 εκατ. ευρώ σε αποζημιώσεις παραγωγών. Επίσης 5,5 εκατ. ευρώ πληρώθηκαν από την κυβέρνηση στους ΤΟΕΒ που επλήγησαν από τον ΙΑΝΟ για την αποκατάσταση της εύρυθμης λειτουργίας τους.

Ο Σπήλιος Λιβανός αναφέρθηκε και στα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για να αμβλύνει  τις συνέπειες της ενεργειακής κρίσης για τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους μας.  Όπως είπε:

  • Καλύψαμε το 80% της ρήτρας αναπροσαρμογής στα αγροτική αγροτικά τιμολόγια από τον Αύγουστο έως τον Δεκέμβριο.
  • Επιδοτούμε τα αγροτικά τιμολόγια για τον Ιανουάριο κατά 50% του αυξημένου κόστους.
  • Έχουμε αναστείλει την καταβολή χρεώσεων Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας για τις αγροτικές επιχειρήσεις με μεσαία τάση.
Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία