BACK TO
TOP
Κοινωνία

Ανάβει 1 Δεκεμβρίου το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα

Την Πέμπτη 1 Δεκεμβρίου στις 19.15 θα ανάψει το ύψους 21 μέτρων χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα με την Τάμτα να ντύνει μουσικά τη βραδιά. Μαζί της η Athens Big Band ενώ το live θα ανοίξουν ο Πέτρος Κούρτης και η μπάντα με τους Μολυβένιους Στρατιώτες του. Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση δήμαρχοι από όλο τον κόσμο θα συμμετάσχουν με τον Δήμαρχο Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη στη φωταγώγηση του δέντρου.

dentro-syntagma-maketa

150
0

Το έλατο που ήρθε από το Καρπενήσι, φωτίζεται από 40.000 λαμπάκια, μήκους 5 χλμ. και διακοσμείται με εκατοντάδες μπάλες και στολίδια.

Συνολικά 120 χλμ., -περισσότερα κατά 15.000 μέτρα από πέρυσι- θα είναι το μήκος στα χριστουγεννιάτικα φώτα που ήδη ανάβουν στις γειτονιές της πόλης από τον Δήμο Αθηναίων. Δέντρα και κατασκευές θα στολίσουν 35 πλατείες και στις επτά δημοτικές κοινότητες, ενώ την εικόνα της Αθήνας, θα συμπληρώσουν οι εναέριες και επιστήλιες διακοσμητικές κατασκευές -συνολικά 6.000 στον αριθμό. Επίσης, οι κολώνες στους δρόμους διακοσμούνται με φωτοσωλήνες που το μήκος τους φτάνει τα 60 χλμ.

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος, έχει ήδη αντικατασταθεί από τις δύο προηγούμενες χρονιές το σύνολο του χριστουγεννιάτικου φωτισμού της πόλης με led και ως εκ τούτου η εξοικονόμηση που επιτυγχάνεται, φτάνει το ύψος του 80% συγκριτικά με προηγούμενα χρόνια.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία