BACK TO
TOP
Κοινωνία

Ο πρώτος σεφ, Πρέσβης Καλής Θέλησης της Unesco για τη βιοποικιλότητα

Ο σεφ Mauro Colagreco διορίστηκε από την UNESCO ως Πρέσβης Καλής Θέλησης για τη Βιοποικιλότητα, σηματοδοτώντας την πρώτη φορά στην ιστορία του οργανισμού που επιλέγεται σεφ για το ρόλο αυτό.

ηιφδξιιξμρ

132
0

Ο Ιταλο-Αργεντίνος Colagreco είναι ο επικεφαλής σεφ  του εστιατορίου Mirazur - βραβευμένου με τρία αστέρια Michelin -  στο Menton της Γαλλίας. Το 2019, αναδείχθηκε ως το καλύτερο εστιατόριο στον κόσμο και έγινε επίσης το πρώτο εστιατόριο με σεφ γεννημένο εκτός Γαλλίας που έλαβε τρία αστέρια στη γαλλική έκδοση του Οδηγού Michelin.

Το απόγευμα της Παρασκευής 25 Νοεμβρίου, ο Colagreco διορίστηκε στο ρόλο από τη γενική διευθύντρια της UNESCO Audrey Azoulay σε μια τελετή που πραγματοποιήθηκε στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού στο Παρίσι. Το 2010, ο ηθοποιός Έντουαρντ Νόρτον διορίστηκε Πρεσβευτής Καλής Θέλησης για τη Βιοποικιλότητα.

Ο Colagreco ξεχώρισε λόγω της υποστήριξής του σε οικολογικά υπεύθυνες πρωτοβουλίες, συμπεριλαμβανομένης της καλλιέργειας υλικών για το εστιατόριο στους χώρους του Mirazur, χρησιμοποιώντας ψάρια βιώσιμης προέλευσης και αφαίρεση πλαστικού μιας χρήσης από την κουζίνα (το Mirazur ήταν το πρώτο εστιατόριο στην κόσμο για να αποκτήσει την πιστοποίηση «Χωρίς πλαστικό» το 2020, την ίδια χρονιά το εστιατόριό του κέρδισε επίσης «Πράσινο Αστέρι» από τη Michelin). Στο ρόλο του ως πρεσβευτής, ο Colagreco θα προωθήσει τη σημασία της βιοποικιλότητας στην παγκόσμια σκηνή.

Σε μια ανάρτηση στο Instagram σχετικά με την τελετή, ο Colagreco είπε: «Αποκαθιστώντας τον δεσμό μας με τη φύση και διατηρώντας την αρμονία των οικοσυστημάτων μας, αυτές είναι οι προκλήσεις που με παρακινούν σε καθημερινή βάση ως μάγειρα, ως πολίτη του κόσμου και ειδικά ως πατέρας δύο παιδιών για τους οποίους εύχομαι τα καλύτερα: έναν κόσμο που διακηρύσσει την ελπίδα για το μέλλον».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία