BACK TO
TOP
Κοινωνία

Βραβεία γυναικείας επιχειρηματικότητας και κοινωνικής δράσης για την Πρόεδρο της ΜΕΒΓΑΛ

Δύο νέα βραβεία έλαβε η ΜΕΒΓΑΛ την περασμένη εβδομάδα, διαμέσου του προσώπου της Προέδρου της εταιρείας, κας Μαίρης Χαζάκου. Ο Μάρτιος είναι άλλωστε ο μήνας των γυναικών, καθώς, λόγω της επετείου της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας πληθαίνουν οι εκδηλώσεις και οι αναφορές με θέμα τις γυναικείες προσωπικότητες που έχουν ξεχωρίσει με τη δράση τους

2oSynedrioGynaikon_2

86
0

Την Δευτέρα 20 Μαρτίου ο Όμιλος UNESCO Πειραιώς & Νήσων διοργάνωσε την 6η Γιορτή της Γυναίκας, στον Πολυχώρο Πολιτισμού «Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη», βάζοντας στο επίκεντρο αξιόλογες γυναίκες σε θέσεις ευθύνης. Η κα Χατζάκου έλαβε τιμητικό έπαινο για την κοινωνική υπευθυνότητα της ΜΕΒΓΑΛ, που υλοποιεί πρωτοπόρες δράσεις από την πρώτη στιγμή της ίδρυσής της, το 1950, καθώς η εταιρεία είναι δίπλα στους 650 εργαζόμενους της μεγάλης οικογένειας ΜΕΒΓΑΛ (οικονομική ενίσχυση 1000 € για κάθε παιδί που γεννιέται, 1000 € για όλα τα παιδιά εργαζομένων που σπουδάζουν στην Γ΄βάθμια εκπαίδευση κ.α.), την τοπική κοινωνία, τις ευάλωτες ομάδες και στηρίζει πληθώρα ενεργειών μέσω του προγράμματος «Αγάπης Έργα ΜΕΒΓΑΛ».

Αξίζει να αναφερθεί ότι το 2022 η ΜΕΒΓΑΛ κέρδισε χρυσό βραβείο στα Responsible Business Awards για το πρόγραμμα «Κανένα παιδί χωρίς γάλα», το οποίο υποστηρίζει 5 οργανισμούς που φιλοξενούν παιδιά, παρέχοντας καθημερινά, εδώ και 20 χρόνια, φρέσκο γάλα που είναι απαραίτητο για τη σωστή ανάπτυξη των παιδιών.

Η δεύτερη βράβευση έγινε δύο μέρες αργότερα στο 2ο  Συνέδριο ΓΥΝΑΙΚΩΝ του Business Review, με θέμα «Σύγχρονες γυναίκες/Πετυχημένες Managers», που ασχολήθηκε με θέματα γυναικείας επιχειρηματικότητας σε διάφορους τομείς του επιχειρείν.  Η Πρόεδρος της ΜΕΒΓΑΛ, κα Μαίρη Χατζάκου, ως μία από τις λίγες γυναίκες που κατέχουν ηγετική θέση στον ελλαδικό επιχειρηματικό κόσμο, βραβεύτηκε για την επιτυχημένη της δράση στον τομέα της βιομηχανίας και για την προσφορά της στην κοινωνία με τη στήριξη της γυναικείας επιχειρηματικότητας.

Η ΜΕΒΓΑΛ συγκαταλέγεται μεταξύ των εταιρειών που λειτουργούν υποδειγματικά σε θέματα γυναικείας ενδυνάμωσης. Το ποσοστό των γυναικών σε διευθυντικές θέσεις είναι στο 36%, υψηλότερο από το μέσο όρο της Ελλάδας, ενώ στη λειτουργία της εταιρείας περιλαμβάνονται πολλές πρακτικές που υποστηρίζουν την συμπερίληψη, τη μητρότητα και την οικογένεια. Η κα Χατζάκου αφιέρωσε το συγκεκριμένο βραβείο στη μνήμη της γιαγιάς της, Δόμνας Χατζάκου, μία από τις πρώτες γυναίκες επιχειρηματίες της Θεσσαλονίκης, που από το 1940 διατηρούσε γαλακτοπωλείο στην οδό Παπαζώλη, στο κέντρο της πόλης, πουλώντας ονομαστό ρυζόγαλο και παραδοσιακό γιαούρτι, που έφτιαχνε μόνη της.

Οι δύο βραβεύσεις της κας Μαίρης Χατζάκου απηχούν την φιλοσοφία και το όραμα της ΜΕΒΓΑΛ, η οποία επιδιώκει την ανάπτυξη διατηρώντας τις παραδοσιακές αξίες, με σεβασμό στον άνθρωπο, στο περιβάλλον και στο μέλλον των παιδιών μας.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία