BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Απονεμήθηκαν τα Νόμπελ Φυσικής και Ιατρικής 2018

anobelphy2

20
0

φωτογραφία εξωφύλλου: Hanna Franzen/AFP/Getty Images, theguardian.com 

Οι Άρθουρ Άσκιν (ΗΠΑ), Ζεράρ Μουρού (Γαλλία) και Ντόνα Στρίκλαντ (Καναδάς) βραβεύονται με το Νόμπελ Φυσικής 2018 για τις έρευνές τους στον τομέα των laser που επέτρεψαν την ανάπτυξη εργαλείων που χρησιμοποιούνται στη βιομηχανία και την ιατρική.

Το ήμισυ του βραβείου δίνεται στον Αμερικανό Άρθουρ Άσκιν και το άλλο μισό από κοινού στον Γάλλο Ζεράρ Μουρού και την Καναδή Ντόνα Στρίκλαντ.
Όπως σημειώνεται στην ηλεκτρονική έκδοση της Guardian, που επικαλείται τον φυσικό Jim Al-Khalili, είναι η τρίτη φορά που γυναίκα κερδίζει Νόμπελ Φυσικής στην ιστορία του θεσμού και η πρώτη γυναίκα που της απονέμεται το Νόμπελ Φυσικής εδώ και 55 χρόνια.

Δύο ανοσολόγοι, ο Αμερικανός Τζέιμς Π. Άλισον και ο Ιάπωνας Τασούκου Χόνζο βραβεύθηκαν με το Νόμπελ Ιατρικής για τις έρευνές τους στον τομέα της ανοσοθεραπείας που αποδείχθηκαν ιδιαίτερα αποτελεσματικές στην αντιμετώπιση του επιθετικού καρκίνου.

«Ενισχύοντας την ικανότητα του ανοσοποιητικού μας συστήματος για να επιτεθεί στα καρκινικά κύτταρα οι δύο επιστήμονες που βραβεύονται με το Νόμπελ φέτος θέσπισαν μία νέα αρχή στην αντιμετώπιση του καρκίνου», αναφέρεται στην ανακοίνωση της Επιτροπής του Νόμπελ του Ινστιτούτου Καρολίνσκα της Στοκχόλμης.

Πηγή: ΑΠΕ, ΜΠΕ, theguardian.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία