BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Η Ελληνικά Κελλάρια στα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της Γκαλερί Ζουμπουλάκη

Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων και το κρασί Μελισσόμαντρα-Λευκό, επιβεβαιώνοντας την άρρηκτη σχέση μεταξύ ψυχαγωγίας και οίνου, θα συνοδεύσουν τα εγκαίνια του ανακαινισμένου χώρου της ιστορικής Γκαλερί Ζουμπουλάκη στην πλατεία Κολωνακίου 20, με μία έκθεση αφιερωμένη στις αφίσες από τις 426 εκθέσεις που έχει οργανώσει από το 1966 έως σήμερα.

azouboulaIolas1

33
0

Η έκθεση έχει τίτλο «321 | 426 | 52» και θα υποδεχτεί το κοινό την Πέμπτη 1η Νοεμβρίου 2018, στις 20:00.

 

Ο λευκός οίνος Μελισσόμαντρα-Καλλιγάς της ποικιλίας Ασύρτικο/Ροδίτης, ένα κρασί με χρυσοκίτρινες ανταύγειες και γεμάτη, μεστή γεύση με τόνους λεμονιού και πορτοκαλιού, αποτελεί τον ιδανικό σύντροφο για την έναρξη αυτής της καλλιτεχνικής έκθεσης.


Οι αφίσες που παρουσιάζονται, αντανακλούν την ιστορία της γκαλερί και των σημαντικών εκθέσεων που πραγματοποίησε τα 52 χρόνια της συνεχούς λειτουργίας της, από τα πρώτα χρόνια, τη δεκαετία του 1960, με τη συμμετοχή του Αλέξανδρου Ιόλα, μέχρι και τις πιο σύγχρονες συνεργασίες με διεθνείς γκαλερί όπως οι Denise René, Leo Castelli, Beyeler, Gemini G.E.L., Marian Goodman κ.ά. Ανάμεσά τους βρίσκουμε δείγματα από τη Les Nouveaux Réalistes με επιμέλεια του Pierre Restany, την τελευταία έκθεση του Andy Warhol με τον Μυστικό Δείπνο το 1984, τις εκθέσεις σπουδαίων καλλιτεχνών όπως οι Giorgio De Chirico, Max Ernst, Man Ray, Lucio Fontana, Matta, Chryssa, Γ. Τσαρούχης, Γ. Μόραλης, Ν. Νικολάου, Ν. Κεσσανλής, κ.ά. αλλά και αφίσες ειδικά σχεδιασμένες από καλλιτέχνες (π.χ. Jean Tinguely, Les Lalanne, Takis, Φασιανός κ.ά.) για την έκθεσή τους.


Την επιμέλεια της έκθεσης ανέλαβαν η Ειρήνη Μαρινάκη και ο Κωνσταντίνος Στεφανής, σε συνεργασία με τον Γιάννη Καρλόπουλο και τη Δάφνη Ζουμπουλάκη.

Διάρκεια  έκθεσης: 1 – 24 Νοεμβρίου 2018


Διεύθυνση: Γκαλερί Ζουμπουλάκη, Πλατεία Κολωνακίου 20


Ώρες λειτουργίας:  Τρίτη, Πέμπτη & Παρασκευή: 11.00 - 15.00 & 17.00 – 20.00

Τετάρτη: 11.00-15.00 & Σάββατο: 11.00 – 14.00

Κυριακή & Δευτέρα κλειστά


www.gwc-microsite.gr


Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινήσεις:


Τζέσικα Μανιάτη > Τηλ: 210 60 14 317

 jmaniati@beyondcommunications.gr


Παναγιώτης Ντάρμος > Τηλ: 210 60 14 125

pntarmos@beyondcommunications.gr


Μαίρη Μαρίπα  > Τηλ: 210 60 14 024

 maripa@beyondcommunications.gr

 

Προφίλ της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων:


Η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. είναι η μεγαλύτερη εταιρεία παραγωγής κρασιού στην Ελλάδα, με ισχυρή εξαγωγική παρουσία σε 35 χώρες της υφηλίου. Με αυτό τον τρόπο, συμβάλλει σε πολύ μεγάλο βαθμό στην εδραίωση του ελληνικού ποιοτικού κρασιού διεθνώς.


Η εταιρεία παράγει επώνυμα ελληνικά κρασιά, όλων των τύπων, σε διάφορες συσκευασίες. Δημιουργούνται στα οινοποιεία της, σε όλη την Ελλάδα και συσκευάζονται στα εμφιαλωτήρια της Ελληνικά Κελλάρια στο Μαρκόπουλο Αττικής, όπου βρίσκεται και η έδρα της. 


Όλα τα οινικά προϊόντα της αποτελούν υπερήφανους πρεσβευτές της ελληνικής γης, του Έλληνα αμπελουργού και της σύγχρονης ελληνικής οινοποιίας, καθώς καλύπτουν άξια τις γευστικές απαιτήσεις των πολιτών του κόσμου. Δεν είναι λίγες οι  σειρές κρασιών της εταιρείας, όπως το Αλλοτινό, Ποικιλιακά Λουλούδια, Calliga Apelia και η «value for money» σειρά Κύκνος, που έχουν κερδίσει τη σταθερή προτίμηση του καταναλωτικού κοινού.


Πέρα από τα κρασιά δικής της παραγωγής, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε θέλησε, τα τελευταία χρόνια, να διευρύνει τη γκάμα της, με νέες προτάσεις προς τους Έλληνες και ξένους καταναλωτές.


Το 2016 εγκαινίασε τη νέα της συνεργασία με τον ΕΟΣ ΣΑΜΟΥ, ενισχύοντας τη θέση του στην εγχώρια και διεθνή αγορά.


Παράλληλα, η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων, έχει προχωρήσει σε εταιρική και εμπορική συμφωνία με τον οινολόγο και οινοποιό, Άγγελο Ρούβαλη, που αφορά τη διακίνηση των προϊόντων του στην ελληνική και διεθνή αγορά. Ο Άγγελος Ρούβαλης, τέως Πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικού Οίνου (ΣΕΟ), έχει το οινοποιείο του στους λόφους που βρίσκονται πάνω από το Αίγιο και δραστηριοποιείται αξιοποιώντας περίτεχνα τους μοναδικούς στον κόσμο, αμπελώνες των πλαγιών της Αιγιαλείας. Τα κρασιά του, περιορισμένης ποσοτικά, παραγωγής, αναγνωρισμένα ως πολύ υψηλής ποιότητας, έχουν κερδίσει την προτίμηση των απαιτητικών φίλων του κρασιού. Μερικά από αυτά είναι το φημισμένο «Ασπρολίθι», η δυναμική σειρά κρασιών «Μικρός Βοριάς», οι οίνοι μακρόχρονης παλαίωσης «IANOS» και η νέα σειρά «Μίτος της Αριάδνης».


Από τις αρχές του 2010 η Ελληνικά Κελλάρια Οίνων Α.Ε. συνεργάζεται και με τον παραγωγό Ανέστη Μπαμπατζιμόπουλο, που πολλοί τον χαρακτηρίζουν ως «άρχοντα της απόσταξης». Με τη συμφωνία αυτή, η εταιρεία μεγάλωσε ακόμα περισσότερο τη γκάμα της, με τα παραδοσιακά αποστάγματα ΜΠΑΜΠΑΤΖΙΜ (ούζα, τσίπουρα, αποστάγματα Στέμφυλων Σταφυλής) αλλά και με τα βιολογικά, ποιοτικά κρασιά από το κτήμα του.


Η εταιρεία, όμως, δεν στάθηκε μόνο σε στρατηγικές επιλογές στην Ελλάδα. Στράφηκε και στο εξωτερικό, αναγνωρίζοντας τη δύναμη της παγκοσμιοποίησης. Γι’ αυτό αποφάσισε τη στρατηγική συμφωνία και εμπορική συνεργασία με τη Νο 1 Γαλλική Εταιρεία παραγωγής και διακίνησης κρασιών, την GRAND CHAIS DE FRANCE.


Η υψηλή δυναμική της Ελληνικά Κελλάρια Οίνων διακρίνεται από το χτίσιμο στρατηγικών συνεργασιών, με διακεκριμένα ονόματα-εταιρείες του οινικού κλάδου, αλλά και των ποτών, αποδεικνύοντας έτσι την εξωστρεφή φιλοσοφία και τον διαχρονικό της στόχο για την ανάδειξη ποιοτικών προϊόντων.

 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία