BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Βέγκαν κτηνοτρόφος σε ταινία μικρού μήκους με BAFTA

Το ντοκιμαντέρ '73 Αγελάδες' του Alex Lockwood με καταγωγή από το Stourbridge των Δυτικών Midlands, για έναν βέγκαν κτηνοτρόφο που έδωσε πολλές από τις αγελάδες του σε καταφύγιο για ζώα κέρδισε BAFTA ταινίας μικρού μήκους την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου στην απονομή που πραγματοποιήθηκε στο Royal Albert Hall.

ajaywildeveganherdbafta

12
0

Ο Jay Wilde από το Ashbourne του Derbyshire, που πρωταγωνιστεί στο φιλμ, παραχώρησε το μεγαλύτερο μέρος από το κοπάδι με τις αγελάδες του σε ένα κέντρο προστασίας ζώων στο Norfolk.

Το δεκαπεντάλεπτης διάρκειας ντοκιμαντέρ που είχε κερδίσει το πρώτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Ταινιών με Βέγκαν Θεματική το 2018 στην Ottawa παρακολουθεί την πάλη του κτηνοτρόφου κ. Wilde με τη συνείδησή του και τη βιομηχανία εκτροφής βοδινών. Μεγάλωσε προσέχοντας τις αγελάδες και ανέλαβε τη φροντίδα της οικογενειακής φάρμας όταν πέθανε ο πατέρας του. Ήταν ήδη χορτοφάγος και πρόσφατα αυτοπροσδιορίζεται ως βέγκαν. Ήθελε να εγκαταλείψει την εκτροφή ζώων επειδή πιστεύει ότι δεν είναι σωστό να τα καταναλώνουμε.

Όπως μετέδωσε το bbc.com, δεν παραβρέθηκε στην τελετή την Κυριακή και έκανε πλάκα λέγοντας ότι δεν αισθάνεται πρόσφορο υλικό για τα BAFTA καθώς η εμπειρία του έμοιαζε εξωπραγματική, σουρρεαλιστική γιατί είχε διανύσει μια ζωή απομονωμένος στη συγκεκριμένη κτηνοτροφική μονάδα. “Ο Alex κινηματογράφησε αυτή τη μοναξιά και την απόγνωση που ένιωθα – και σε κάποιο βαθμό νιώθω ακόμη. Είναι κομμάτι της ζωής, δυστυχώς. Σχεδόν ξέχασα ότι ήμουν εγώ αυτός στο πανί επειδή ο Alex διηγήθηκε την ιστορία τόσο καλά. Αντικατοπτρίζει την πραγματικότητα.”

Όταν τον προσέγγισε ο Lockwood και του πρότεινε να γυρίσουν την ταινία, νόμιζε ότι θα επρόκειτο για μια συνέντευξη ρουτίνας, όταν όμως την είδε για πρώτη φορά στο Φεστιβάλ Raindance θεώρησε ότι ο σκηνοθέτης είχε κάνει υπέροχη δουλειά.

Το BBC είχε παρουσιάσει την ιστορία του τον Ιούλιο του 2017, αφού είχε πάρει την απόφαση να παραχωρήσει το κοπάδι του. Μοιράστηκε ότι κληρονόμησε τη φάρμα από τον πατέρα του, όταν ο τελευταίος πέθανε το 2011 και το θεωρούσε καθήκον του να συνεχίσει να τη λειτουργεί. Αλλά άρχισε να το βρίσκει δύσκολο μετά από δυο-τρία χρόνια που φρόντιζε τις αγελάδες και έπρεπε να τις στείλει στο σφαγείο. «Ήταν σα να τις πρόδιδα» είπε ο Wilde.

Θα μπορούσε να είχε βγάλει γύρω στις 50.000 λίρες – εκτιμά το BBC – αν είχε πουλήσει τις αγελάδες για το κρέας τους αλλά μετέφερε ότι η συνείδησή του ήταν καθαρή με το που αποφάσισε να τις στείλει στον χώρο φιλοξενίας για ζώα, Hillside, κοντά στο Frettenham.

Ο κ. Wilde επιβλέπει τώρα μόνο 17 εναπομείνασες αγελάδες και προσπαθεί να εξασφαλίσει άδεια προκειμένου να του επιτραπεί να εγκαταστήσει οργανική καλλιέργεια φρούτων και λαχανικών, με παροχή καταλύματος και πρωινού (bed and breakfast) ελπίζοντας η φάρμα του να καταστεί προορισμός για τους βέγκαν στο άμεσο μέλλον.



Αναλυτικά οι νικητές των βραβείων BAFTA στην προηγούμενη σχετική δημοσίευση του agronews.gr εδώ 

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία