BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

H πρώτη αγορά βέγκαν προϊόντων στο Λονδίνο

Η Plant Based Events έκανε γνωστό ότι η πρώτη αγορά με αποκλειστικά βέγκαν προϊόντα θα λειτουργήσει στο Portobello του Δυτικού Λονδίνου. H ιδέα δοκιμάστηκε πρώτη φορά το περασμένο καλοκαίρι και χάρη στην ανταπόκριση που βρήκε θα διοργανώνεται δύο φορές τον μήνα, με την αρχή να γίνεται στις 10 Μαρτίου. Δεν απευθύνεται μόνο στους βέγκαν και αποτελεί διοργάνωση φιλική προς τις οικογένειες.

aportobellobeganmarketaspromay

16
0

Οι καταναλωτές μπορούσαν εδώ και κάποιο καιρό να εξυπηρετούνται από την απογευματινή αγορά βέγκαν προϊόντων (Vegan Night Market) αλλά από την επόμενη εβδομάδα θα έχουν και την επιλογή μιας αποκλειστικά βέγκαν αγοράς αγροτικών προϊόντων (Vegan Farmers Market).

«Παρελθόν θα αποτελούν πια οι μέρες που χρειαζόταν να περάσει κανείς δίπλα από ένα ψητό γουρουνόπουλο κατά την είσοδό του ή που αγόραζε τα φρούτα και τα λαχανικά του δίπλα σε σταντ με κρέας και γαλακτοκομικά προϊόντα.» σημειώνεται στην ανακοίνωση για την έναρξη λειτουργίας της.

Διαθέσιμα θα βρίσκονται φρέσκα οργανικά φρούτα και λαχανικά, χειροποίητα βέγκαν τυριά και κρασιά, μπαχαρικά από φυτά, ψωμί, σάλτσες, super foods, παγωτά, χυμούς, ρούχα που έχουν παραχθεί με μεθόδους φιλικές προς τα ζώα όπως και καλλυντικά ενώ θα σερβίρεται και ζεστό μεσημεριανό φαγητό.

Τα ψώνια θα συνοδεύονται από ρέγκε, σκα, roots, soul και funk μουσικές επιλογές του DJ .

Τους επόμενους μήνες θα συνεχίσουν να διοργανώνονται στο Portobello τόσο Βέγκαν Βραδιές όσο και Αγορές με αποκλειστικά βέγκαν προϊόντα (κάθε δεύτερη και τέταρτη Τετάρτη του μήνα, τοπική ώρα 6-10μμ), ενώ ανάλογες πρωτοβουλίες γίνεται προσπάθεια να πραγματοποιηθούν και σε άλλες πόλεις της Ευρώπης, των ΗΠΑ και της Αυστραλίας.



Διεύθυνση: Καθολικό Κολλέγιο All Saints (75 Saint Charles Square, Λονδίνο, W10 6EL)

 

 

Πηγή: plantbasednews.org / στη φωτογραφία εξωφύλλου: η αγορά τη δεκαετία του '60, independent.co.uk

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία