BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Τα Moυσεία του Καπιτώλιου της Ρώμης, «πασαρέλα» για τον οίκο μόδας Gucci

Τα Μουσεία του Καπιτωλίου της Ρώμης επέλεξε ο ιταλικός οίκος μόδας Gucci για την παρουσίαση της cruise συλλογής 2020. Η επίδειξη διοργανώνεται στις 28 Μαΐου.

musei-capitolini

29
0

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο ιταλικός οίκος επιλέγει να παρουσιάσει ή να φωτογραφήσει τη συλλογή του σε διάσημα αξιοθέατα της ιταλικής επικράτειας και όχι μόνο, καθώς έχει «επισκεφθεί» μεταξύ άλλων την Πομπηία, αλλά και το Παλάτσο Πίτι και τους Κήπους Μπόμπολι της Φλωρεντίας (χρηματοδοτώντας μάλιστα την αποκατάσταση των κήπων). Τα μουσεία βρίσκονται σε τρία παλάτια περιμετρικά μιας πλατείας που σχεδίασε ο Μιχαήλ Άγγελος το 1536, με την κατασκευή τους πάντως να ολοκληρώνεται μετά από 400 χρόνια.

Η ιστορία των μουσείων ανάγεται στο 1471 όταν ο Πάπας Σίξτος Δ΄ δώρισε μια μεγάλη συλλογή μπρούντζινων αγαλμάτων στον λαό της Ρώμης και τα τοποθέτησε στον Λόφο του Καπιτωλίου.

Έκτοτε, η συλλογή των μουσείων έχει αυξηθεί και περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό αρχαίων Ρωμαϊκών αγαλμάτων, επιγραφών καθώς και μεσαιωνικών και αναγεννησιακών έργων τέχνης, κοσμήματα, κέρματα και άλλα αντικείμενα.

Ο έφιππος ανδριάντας στο κέντρο της πλατείας είναι αντίγραφο του αυθεντικού αγάλματος του αυτοκράτορα Μάρκου Αυρηλίου που φυλάσσεται εντός του μουσείου.

Πηγή: naftemporiki.gr με πληροφορίες από Vogue, Wikipedia

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία