BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Φαινολική ένωση από το ελαιόλαδο μπορεί να αποτρέψει τον καρκίνο του μαστού

Tο Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου της Αμερικής (NCI) έχει αναγνωρίσει την ένωση oleocanthal ως πιθανό διατροφικό φάρμακο για τον καρκίνο του μαστού και έχει απονείμει 399,999 $ στην Oleolive για την ανάπτυξη της φαινολικής ένωσης ως λειτουργικής τροφής πρόληψης του καρκίνου του μαστού.

oliveoilcancer

26
0

Τα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την έρευνα των προληπτικών και θεραπευτικών οφελών του oleocanthal στην επανεμφάνιση του τριπλού αρνητικού καρκίνου του μαστού (TNBC). Περίπου 50.000 γυναίκες στις Ηνωμένες Πολιτείες διαγιγνώσκονται με TNBC κάθε χρόνο.

Χρειάζεται επειγόντως ένας νέος, ασφαλής και αποτελεσματικός αναστολέας υποτροπής, καθώς η τρέχουσα προοπτική για ασθενείς με TNBC είναι δυσοίωνη λόγω των υψηλών ποσοστών υποτροπής, των κακών συνολικών ποσοστών επιβίωσης και των αναποτελεσματικών θεραπειών.

Οι εμπειρογνώμονες της Oleocanthal Khalid El Sayed και η Amal Kaddoumi, που είναι οι επικεφαλής επιστήμονες και ερευνητές της εταιρείας στο Πανεπιστήμιο της Λουιζιάνας-Monroe, συν-συγγραφείςς της μελέτης του 2017 αποκάλυψαν ότι η ένωση oleocanthal ήταν αποτελεσματική στην πρόληψη του καρκίνου και της νόσου του Αλτσχάιμερ σε ποντίκια και είχε την ικανότητα να γίνει αποτελεσματικό συμπλήρωμα διατροφής για τη μείωση του κινδύνου και των δύο καταστάσεων.

Ο El Said είπε στους Olive Oil Times ότι το εν λόγω διατροφικό φάρμακο θα είναι διαθέσιμο στους ασθενείς όταν η ομάδα έχει την επιθυμητή ισχύ και αποτελεσματικότητα του παρασκευάσματος ελαιοκάρδου για να αποτρέψει την επανεμφάνιση του TNBC. Είπε ότι θα αναζητηθεί περαιτέρω χρηματοδότηση για την προετοιμασία του φαρμάκου για κλινικές δοκιμές σε ανθρώπους.

"[Εγώ] σίγουρα θα συνιστούσα να καταναλώνετε υψηλής ποιότητας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο καθημερινά όχι μόνο για τους επιζώντες και τους ασθενείς με καρκίνο του μαστού, αλλά και για τους φυσιολογικούς υγιείς ανθρώπους για να διατηρήσουν μια κατάσταση ευεξίας βάσει των τεκμηριωμένων θετικών αποτελεσμάτων που έχουν τεκμηριωθεί για την υγεία." δοκιμές και επιδημιολογικές μελέτες ", είπε.

Η πρότασή του ήταν μια μέση ημερήσια κατανάλωση περίπου 20 έως 50 ml ελαιολάδου την ημέρα, ανάλογα με την υγεία ενός ατόμου και την ποιότητα του ελαιολάδου που καταναλώνεται. Συμβούλεψε τους νέους καταναλωτές ελαιολάδου να ξεκινήσουν με μικρότερες ποσότητες (πέντε έως 10 ml) και να αυξήσουν σταδιακά την ημερήσια δόση με την πάροδο του χρόνου.

 

Πηγή: oliveoiltimes.com

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία