BACK TO
TOP
Ποιότητα Ζωής

Το StixFresh επιμηκύνει κατά 2 εβδομάδες την διάρκεια ζωής των φρούτων

Το StixFresh αυτοκόλλητο μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε φρούτα και να συμβάλλει στην μείωση του παγκόσμιου προβλήματος απόρριψης τροφίμων.

stixfresh_product_2

6
0

Η τεχνολογία περιλαμβάνει την επένδυση του εν λόγο αυτοκόλλητου με μια αντιμικροβιακή ουσία που επιβραδύνει την διαδικασίας ωρίμανσης του φρούτου. Η χρησιμοποιούμενη αυτή ουσία είναι 100% φυσικής προέλευσης και «αντιγράφει» σε σύσταση και λειτουργία τις χημικές ενώσεις που συνθέτουν τα φρούτα και βρίσκονται στην επιφάνεια της φλούδας τους προστατεύοντάς τα από μυκητολογικές μολύνσεις. Τα μη τοξικά αυτά αυτοκόλλητα έχουν υψηλότερη αποτελεσματικότητα σε εφαρμογή του σε μήλα, αβοκάντο, λεμόνια, και μάνγκο, ενώ επόμενος στόχος της εταιρείας είναι η δημιουργία αντίστοιχων αυτοκόλλητων για τα μούρα και τα λαχανικά. Το προϊόν αυτό δημιουργήθηκε με σκοπό να συμβάλλει στην μείωση του όγκου των απορριμμάτων τροφίμων και να βοηθήσει τους καταναλωτές να εξοικονομήσουν χρήματα.  

Μελέτες δείχνουν ότι στις ΗΠΑ το 50% των φρούτων και λαχανικών καταλήγει στα σκουπίδια, ενώ ένα πολύ μεγάλο ποσοστό εγκαταλείπεται σε χωράφια ή γίνεται τροφή για τα ζώα (βοοειδή), απλά και μόνο επειδή δεν πληροί τα καταναλωτικά standards αισθητικής. Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Τροφίμων, σε όλο τον πλανήτη, απορρίπτεται το 1/3 των συνολικών ποσοτήτων τροφίμων κάτι που μεταφράζεται σε ζημιά αξίας ενός τρισεκατομμυρίου δολαρίων.

To StixFresh είναι μέρος της ομάδας Circular Accelerators 2021 των Γερμανικών σουπερμάρκετ SirPlus , μια πρωτοβουλία που βοηθάει τους επιχειρηματίες της κυκλικής οικονομίας, να εφαρμόσουν σε μεγάλη κλίμακα τα καινοτόμα προϊόντα και ιδέες του. Το έργο αυτό ηγείται η Accenture σε συνεργασία με άλλες εταιρείες όπως η UpLink, η Anglo American, η Ecolab και η Schneider Electric. Παράλληλα το συγκεκριμένο σουπερμάρκετ προσφέρει παράλληλα στους καταναλωτές του, τα «άσχημα» φρούτα και λαχανικά σε έκπτωση 80%.

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

News Wire

Πληρωμές Προγράμματα Προϊόντα Τεχνολογία