BACK TO
TOP
Προγράμματα

Επιλογή το πρόγραμμα ψευδοσποράς για το ένα τρίτο των ορυζώνων

Με το ένα τρίτο των εκτάσεων ορυζοκαλλιέργειας στην Ελλάδα να καλύπτεται πλέον από τη δράση Εναλλακτική Ζιζανιοκτονία Ορυζώνων και τον τριπλασιασµό των δικαιούχων που επιδοτούνται για την εφαρµογή φεροµόνων στις δενδροκαλλιέργειες (Κοµφούζιο) που οφείλεται κυρίως στην ένταξη των µήλων, έκλεισαν οι δύο σχετικές προκηρύξεις στα πλαίσια των Προγραµµάτων Αγροτικής Ανάπτυξης.

3-ryzi

Γιώργος Κοντονής

7
0

Πάντως, αν και περίσσεψαν και από τις δύο δράσεις συνολικά ακόµα 10 εκατ. ευρώ, σύµφωνα µε τα στοιχεία που έδωσε στη δηµοσιότητα το αρµόδιο υπουργείο, αυτά δεν αναµένεται να διοχετευθούν σε κάποια νέα προκήρυξη των δύο παραπάνω γεωργοπεριβαλλοντικών µέτρων, παρά να περάσουν στα ταµεία Σχεδίων Βελτίωσης και Μεταποίησης όπου η ζήτηση ξεπερνά κατά πολύ την προσφορά κονδυλίων.

Σηµειώνεται εδώ, ότι όσον αφορά τις πρώτες πληρωµές, αναµένεται να υπάρξει προκαταβολή για τους δικαιούχους των δύο παραπάνω µέτρων µέσα στον ερχόµενο Νοέµβριο για το έτος εφαρµογής 2018. Η προκαταβολή µπορεί να φτάσει µέχρι και το 85% της δόσης, αν γίνει χρήση των νέων διατάξεων της ΕΕ.

Για την ένταξη των δικαιούχων στα παραπάνω Μέτρα το υπουργείο εξέδωσε ανακοίνωση η οποία αναφέρει τα εξής:

- στη ∆ράση 10.1.07 «Εναλλακτική καταπολέµηση ζιζανίων στους ορυζώνες» εντάχθηκαν 846 δικαιούχοι µε συνολική ενταγµένη έκταση 105.436,7 στρέµµατα και συνολική ∆ηµόσια ∆απάνη στην πενταετία 11.070.853,50 ευρώ.

- στη 2η πρόσκληση της ∆ράσης 10.1.08 «Εφαρµογή της µεθόδου σεξουαλικής σύγχυσης των µικρολεπιδόπτερων (ΚΟΜΦΟΥΖΙΟ)» εντάχθηκαν 3.468 δικαιούχοι µε συνολική ενταγµένη έκταση 67.929,1 στρέµµατα και συνολική ∆ηµόσια ∆απάνη στην πενταετία 16.143.569,04 ευρώ.

Διαβάστε αναλυτικό ρεπορτάζ στην εφημερίδα Agrenda που κυκλοφορεί το Σάββατο 13 Οκτωβρίου μαζί με το περιοδικό Beer and Brunch

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις