BACK TO
TOP
Προγράμματα

Εντός των ημερών προκήρυξη ΕΛΓΟ για την επιμόρφωση συμβούλων λέει ο Κασίμης

Μέσα στις επόμενες ημέρες σχεδιάζεται να βγει στον αέρα η πρόσκληση του ΕΛΓΟ – Δήμητρα, που θα αφορά στην επιμόρφωση και την πιστοποίηση όσων ενδιαφέρονται να καταστούν πάροχοι γεωργικών συμβουλών.

Kasimis_gia_elgo_simvoulous

Λεωνίδας Λιάμης

8
0

Τη σχετική προαναγγελία έκανε ο αρμόδιος γενικός γραμματέας του ΥπΑΑΤ, Χαράλαμπος Κασίμης, μιλώντας σε στρογγυλή τράπεζα για την νέα ΚΑΠ, που οργανώθηκε το βράδυ της Πέμπτης 1η Νοεμβρίου, στο πλαίσιο του 15ου συνεδρίου Αγροτικής Οικονομίας, της «ΕΤΑΓΡΟ» που πραγματοποιείται στη Θεσσαλονίκη.

Τους επόμενους μήνες το Μέτρο 2.1 Γεωργικοί Σύμβουλοι

Όπως εξήγησε ο κ. Κασίμης, βάσει της πρόσκλησης θα προβλέπεται ότι το σύστημα θα παραμείνει ανοικτό για περίπου 1,5 μήνες, ενώ ο χρόνος που θα διαρκέσει η διαδικασία της επιμόρφωσης και της πιστοποίησης των ενδιαφερόμενων, που θα γίνει ηλεκτρονικά, θα εξαρτηθεί από τον τελικό αριθμό των συμμετεχόντων. Σε κάθε περίπτωση, τόνισε ο ίδιος, ο στόχος είναι αυτό να γίνει το συντομότερο δυνατό, ώστε να έρθει και να «κουμπώσει» με την προκήρυξη για την έναρξη εφαρμογής του μέτρου των γεωργικών συμβουλών, που αναμένεται τους επόμενους μήνες.

Αναφερόμενος στη διαβούλευση που υπάρχει για τη νέα ΚΑΠ (2021-27) ο κ. Κασίμης έκανε ιδιαίτερη μνεία στις πιέσεις που επανέρχονται για την πλήρη εξωτερική σύγκλιση μεταξύ των κρατών – μελών της Ε.Ε., σε ό,τι αφορά στις άμεσες ενισχύσεις και επανέλαβε πως η Ελλάδα δεν συζητά τέτοιο ενδεχόμενο. «Συζητάμε τη μη σύγκλιση ή το πολύ να μπει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης η νέα πρόταση της Επιτροπής, για 50% σύγκλιση για όσους είναι κάτω του 90% του ευρωπαϊκού μέσου όρου, με κατανομή του κόστους στα κράτη-μέλη», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε: «Στη χώρα μας υπάρχει μια απόκλιση γεωργικού και μη γεωργικού εισοδήματος, ενώ στις χώρες αυτές που διαμαρτύρονται, το γεωργικό εισόδημα έχει συγκλίνει πάρα πολύ προς το αστικό εισόδημα. Επομένως, εάν οδηγηθούμε στην πλήρη εξωτερική σύγκλιση, θα αντιμετωπίσει σοβαρά προβλήματα βιωσιμότητας ένας μεγάλος αριθμός αγροτικών εκμεταλλεύσεων, σε χώρες όπως η Ελλάδα. Άρα, πρέπει να διατηρηθεί το ύψος των ενισχύσεων. Χτίζουμε συμμαχίες για να αντιπαλέψουμε αυτή την πολιτική, με επιχειρήματα το κόστος παραγωγής, τη διαφορετικότητα των αγρονομικών συνθηκών, τη διαφορετικότητα στην παραγωγικότητα».

Σχόλια (0)
Προσθήκη σχολίου
ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΑΣ ΣΧΟΛΙΟ
Σχόλιο*
χαρακτήρες απομένουν
* υποχρεωτικά πεδία

Ροή Ειδήσεων

Ροή Ειδήσεων Προγράμματα Profi Επενδύσεις